Προοδευτική » Μεγάλη σε όγκο η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα – Πρόταση για νέα απεργία

Μεγάλη σε όγκο η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα – Πρόταση για νέα απεργία

Πλήθος απεργών συγκεντρώθηκαν εχθές 10 Ιουνίου και συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ύστερα από τα καλέσματα του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Κοραή και στα Προπύλαια, καθώς και της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ουρά της συγκέντρωσης είχε φτάσει κοντά στην Ομόνοια και σε αυτή συμμετείχαν οργανώσεις δημοσίων υπαλλήλων, ομοσπονδίες ιατρών, υγειονομικών, δικαστικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών. Επιπλέον, στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, καθώς και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων.

Όσον αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ακινητοποιημένα ήταν όλη την ημέρα της Πέμπτης τα μέσα σταθερής τροχιάς, αφού απεργούν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ και Τρόλεϊ.

Στάση εργασίας πραγματοποιήσαν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να εκτελούνται από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ.

Νέα απεργία
Πρόταση προς τα Συνδικάτα για νέα απεργιακή κλιμάκωση για τις 16 Ιούνη και νέα απεργιακή συγκέντρωση κατάθεσε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΑ, Νίκος Μαυροκέφαλος, μιλώντας στην σημερινή συγκέντρωση.

«Προτείνουμε συλλαλητήρια, πικετοφορίες, άλλες μαζικές αντιδράσεις από Σωματεία και μαζικούς φορείς στην Αθήνα και σε όλους τους μεγάλους δήμους της Αττικής τις επόμενες ημέρες.

Συνεδριάσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις των Συνδικάτων από σήμερα το απόγευμα.

Μεταφέρουμε το αγωνιστικό κλίμα, το κλίμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατικό και λαϊκό σπίτι, σε κάθε γειτονιά. Να μη χαθεί ώρα, να μη χαθεί ημέρα.

Όλοι στον αγώνα. Όλοι στα Συνδικάτα. Θα νικήσουμε», σημείωσε.

Στην απεργία συμμετείχαν:

-Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ: Μεταξύ άλλων το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

-Οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι φωτορεπόρτερ όλων των ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου) από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι:

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

–Εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Τραμ και Τρόλει, τα οποία θα παρέμειναν ακινητοποιημένα για όλο το 24ωρο.

-Εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ: Τα λεωφορεία κινήθηκαν μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

-Εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον Προαστιακό, με τους συρμούς να παραμένουν καθ΄όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ακινητοποιημένοι, ενώ η απεργία επηρέασε και σειρά δρομολογίων και σήμερα Παρασκευή, για τα οποία θα υπάρξουν τροποποιήσεις.

πηγή: Aftodioikisi.gr

Did you like this? Share it:

© 2021 Προοδευτική. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!