Γαβρίλος Αλεξάκης: “Εδώ στην κάτω Αγία Βαρβάρα…”

“Εδώ στην κάτω Αγία Βαρβάρα την προηγούμενη δωδεκαετία δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο, ούτε μια ανάπλαση, ούτε μια συντήρηση οικημάτων ή πλατειών. Το μόνο που έγινε είναι ότι βάφτηκε το ωδείο και καθαρίστηκε η πλατεία με τα σήματα (αν θεωρείτε κάτω Αγία Βαρβάρα αυτή η πλατεία).

Εδώ στην κάτω Αγία Βαρβάρα δεν έχουμε λύκειο και όλα τα παιδιά μας έχουν μεταναστεύσει στα Λύκεια του Αιγάλεω και του Κορυδαλλού που είναι δίπλα μας(ευτυχώς).

Εδώ στην κάτω Αγία Βαρβάρα δεν έχουμε συγκοινωνία για να σχολεία της πόλης και για το μέτρο

Εδώ στην κάτω Αγία Βαρβάρα ζητήσαμε στα παγκάκια μπετου να μπουν πλάτες (όπως έχουν κάνει και σε ίδια παγκάκια μπετου στην άνω Αγία Βαρβάρα) για να ξεκουράζονται τα γεροντακια αλλά δεν εισακούστηκαν ποτέ.

Εδώ στην κάτω Αγία Βαρβάρα έχουμε ζητήσει να φτιαχτεί έστω μια μικρή παιδική χαρά ( σαν και αυτή που υπήρχε στην Κώστα Βάρναλη και καταστράφηκε και ξηλώθηκε) η έστω μια κούνια με μια τραμπάλα σε ασφαλή χώρο

Εδώ στην κάτω Αγία Βαρβάρα θέλουμε λίγο πράσινο στους χώρους των πλατειών κι όχι αγριόχορτα.

Εδώ στην κάτω Αγία Βαρβάρα θέλουμε να καταπολεμηθεί με μεγαλύτερο σθένος η μάστιγα των ναρκωτικών.

Εδώ στην κάτω Αγία Βαρβάρα θέλουμε να καθαρίσουν οι εργατικές πολυκατοικίες ( και δεν εννοώ τα παρτέρια, ούτε τα σκουπίδια ).

Εδώ στην κάτω Αγία Βαρβάρα θέλουμε να σταματήσει η τεράστια ηχορύπανση από τα γνωστά αυτοκινητάκια που κατεβαίνουν με ταχύτητα την Ηρακλείου και ανεβαίνουν την Σίφνου.

Εδώ στην κάτω Αγία Βαρβάρα θέλουμε να σταματήσει η διέλευση βαρέων φορτηγών από την Σίφνου για λόγους ασφαλείας.

Εδώ στην κάτω Αγία Βαρβάρα θέλουμε να μας σέβονται όπως σέβονται και τα υπόλοιπα κομμάτια αυτής της πόλης.

Εδώ στην κάτω Αγία Βαρβάρα θέλουμε να βλέπουμε όσους ασχολούνται με τα κοινά ότι νοιάζονται για εμάς και ότι έρχονται για έλεγχο κάπου κάπου και να μην εμφανίζονται μόνο σε προεκλογική περίοδο οι συμμετέχοντες.

Αυτά ήταν μερικά από τα θέλω ή πρέπει ή επιβάλλεται να γίνουν που έχω ακούσει προσωπικά από ανθρώπους της κάτω Αγία Βαρβάρας, της δικιάς μας γειτονιάς.

Υγ. Ναι πριν την τελευταία δωδεκαετία έγιναν πράγματα στην κάτω Αγία Βαρβάρα και πίστευα ότι θα ξαναγίνουν.

Γαβρίλος Αλεξάκης”