Τοποθέτηση δεξαμενής πυρόσβεσης στο Όρος Αιγάλεω από τον ΠΕΣΥΔΑΠ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Περιστέρι, 3 Ιουνίου 2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Α. Λεωτσάκου, στην τοποθέτηση δεξαμενής πυρόσβεσης στο Όρος Αιγάλεω από τον ΠΕΣΥΔΑΠ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. του Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Α. Λεωτσάκος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, έδωσε το παρών στην τοποθέτηση νέας δεξαμενής πυρόσβεσης στο Όρος Αιγάλεω από τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας.

Η τοποθέτηση της δεξαμενής έγινε από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του ΠΕΣΥΔΑΠ στο κέντρο της δασικής έκτασης στη βόρεια πλευρά του Όρους Αιγάλεω, στην περιοχή ευθύνης της Αντιπεριφέρειας Δυτικού Τομέα, μετά την υπόδειξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης σε συνεργασία με τον ΠΕΣΥΔΑΠ, έναν Α΄ βαθμού αυτοδιοικητικό φορέα με πολλά χρόνια παρουσίας και ουσιαστικής παρέμβασης στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, παρεμβαίνει σε ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και την προστασία του πολίτη ακόμα και πέραν των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, όποτε της ζητηθεί.

Σε κοινή δήλωσή τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, κ. Α. Λεωτσάκος, και ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, κ. Γ. Γουρδομιχάλης, τόνισαν: «Υπάρχει στενή συνεργασία των δύο φορέων προς όφελος του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης, θωρακίζοντας το Όρος Αιγάλεω, το οποίο έχει εξαιρετική σημασία για την ευρύτερη Δυτική περιοχή του Λεκανοπεδίου. Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΠΕΣΥΔΑΠ εργάζονται συντονισμένα και μεθοδικά με άμεσες παρεμβάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, ενισχύοντας τα μέσα πρόληψης και πυρασφάλειας.».

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
ant.dta@patt.gov.gr