Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Ρεκόρ πλειστηριασμών με το καλημέρα του πτωχευτικού- Κίνδυνος για 200.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις

Για ρεκόρ πλειστηριασμών με την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κάνει λόγο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στο The Caller.

Επισημαίνει ότι την απόλυτη αντίθεσή του στους πλειστηριασμούς της πρώτης και κύριας κατοικίας ενώ εκφράζει επιφυλάξεις και για σημεία του εργασιακού νομοσχεδίου με αιχμή την πρόβλεψη για τις απλήρωτες υπερωρίες. Ωστόσο, θεωρεί ότι η ψηφιακή κάρτα εντάσσεται στα θετικά μέτρα.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου θεωρεί απόλυτη ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε κούρεμα του ιδιωτικού χρέους , αλλιώς όπως εκτιμά θα μπουν 200.000 λουκέτα και αποκαλύπτει ότι προσφάτως υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τους αρμόδιους Τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΙΝΑΛ κκ. Χαρίτση και Κατρίνη και τον ίδιο ώστε να βρεθούν τρόποι για την συναινετική αντιμετώπιση των προβλημάτων στην οικονομία. Παρ’ όλα αυτά δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για το εάν η κυβέρνηση θα υιοθετήσει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου καταγγέλλει την τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για τα επιμελητήρια με τα οποία μεσούσης της περιόδου θητείας των διοικήσεων αλλάζει ο τρόπος εκλογής του καθιστώντας τα επιμελητήρια σαφώς πιο ελεγχόμενα από το κράτος.