Η ολοκαίνουργια κεντρική πλατεία της πόλης μας, μέσα στη γλίτσα και τη βρώμα…

Γράφαμε πρόσφατα πως έχουμε καιρό να δούμε τα δύο οχήματα σκούπες του δήμου μας, σε δρόμους και πλατείες να φροντίζουν για την καθαριότητά τους.

Η παρατήρησή μας εκείνη μας ήλθε στη σκέψη όταν την Κυριακή το πρωί βρεθήκαμε στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας, κατευθυνόμενοι προς τον Ιερό Ναό για την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποίησε η Ένωση Κρητών.

Τα πλακόστρωτα, τα μάρμαρα, ολόκληρη η πλατεία παρουσίαζε μια θλιβερή όψη.

Καφέδες, αναψυκτικά, ποτά χυμένα και τα άσπρα μάρμαρα να έχουν γίνει πλέον κάτι μεταξύ γκρι και καφέ.

Δείγμα της πλημμελούς καθαριότητας που γίνεται σε αυτήν, είναι πως ακόμα και στις σχάρες του δικτύου ομβρίων έχουν φυτρώσει πρασινάδες.

Πίσω από το ασανσέρ κάτουρα και ακαθαρσίες και η δυσοσμία έντονη.

Μπροστά στο Ηρώο της πόλη μας, η βρόμα απαράδεκτη, ενώ στα παρτέρια πίσω από αυτό τα αγριόχορτα έχουν πλέον μεγαλώσει περισσότερα από τα καλλωπιστικά φυτά.

Σε ορισμένα σημεία πλάκες σπασμένες και όλα αυτά σε μια πλατεία που μόλις κλείνει ένα χρόνο ζωής και μπροστά στη δημαρχία.

Το πιεστικό του δήμου που συχνά – πυκνά  το βλέπουμε σε φωτογραφίες στο διαδίκτυο από πότε έχει να πατήσει στην πλατεία;

Τα πρωινά της Κυριακής που ο κόσμος είναι πιο χαλαρός στις μετακινήσεις του και οι πιστοί που πάνε στην εκκλησία, παρατηρούν αυτήν την κατάσταση.

Από το Δημαρχείο δεν βλέπουν τι εικόνα παρουσιάζει η κεντρική μας πλατεία;;;

Μας παραδόθηκε από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ μια πλατεία διαμάντι, όμορφη, καθαρή, ξεχωριστή. Σε διάστημα ενός χρόνου όμως έχει την εικόνα που παρουσιάζουμε  με τις φωτογραφίες μας…