Συνθήματα στο γκράφιτι στην Π. Π. Γερμανού…

Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στο εξωτερικό φόντο ενός από τα γκράφιτι που φιλοτεχνήθηκε στο οικόπεδο που βρίσκεται επί της Π. Π. Γερμανού, μεταξύ των οδών Ρήγα Φεραίου και Θεμιστοκλέους.

Ευτυχώς δεν αλλοιώθηκε η τοιχογραφία που απεικονίζει κομμάτι από το μεγάλο έργο του Πικάσο,  “Γκουέρνικα” και η ζημιά μπορεί να χαρακτηριστεί μικρή, παρ΄ ότι η πράξη είναι καταδικαστέα.

Δεν είμαστε βέβαιοι πως δεν θα ξαναγίνει ανάλογη “επίθεση” στο γκράφιτι, γι΄αυτό ενημερώνουμε το δήμο, πως υπάρχει ειδικό υλικό με το οποίο περνιούνται επιφάνειες και δεν πιάνει μπογιά ή άλλο είδος χρώματος…

Πάντως εκτός της “ζημιάς” που προκλήθηκε από τα συνθήματα, υπάρχουν κι άλλα προβλήματα στο γκράφιτι, αυτή τη φορά από τα τσιμέντα που έπεσαν.

Δεν πάρθηκε κανένα μέτρο προστασίας, κάποιο νάιλον ή άλλο υλικό να το καλύψει με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει στίγματα από τσιμέντα σημεία της επιφάνειάς του και να χρειάζονται  ξύσιμο, καθάρισμα και οπωσδήποτε ένα χέρι τουλάχιστον πέρασμα με χρώμα.

Αυτό δικαιώνει εκείνους που υποστηρίζουν πως τα γκράφιτι έπρεπε να γίνουν μετά την ολοκλήρωση του έργου στα οικόπεδα.

Τα τσιμέντα που έχουν πιτσιλίσει το γκράφιτι είναι αρκετά ευδιάκριτα, στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Πάντως η κατασκευαστική εταιρεία έχει δείξει σημεία υπεύθυνης εταιρείας και πιστεύουμε πως θα  πράξει ότι χρειάζεται για τον καθαρισμό του.