Συνέχιση Προγράμματος «Καταπολέμησης κουνουπιών», από την Περιφέρεια

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Περιστέρι, 28 Μαΐου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνέχιση Προγράμματος «Καταπολέμησης κουνουπιών» με εφαρμογή ψεκασμών προνυμφοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του τριετούς Ολοκληρωμένου Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών 2021-2023 από την Περιφέρεια Αττικής, με την επιστημονική υποστήριξη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, συνεχίζεται η από εδάφους εφαρμογή ψεκασμών κουνουπιών σε περιοχές εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας, κ. Α. Λεωτσάκου, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής, αξιολογώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών προνύμφων κουνουπιών, προχώρησε στην εφαρμογή του 6ου υπολειμματικού ψεκασμού από εδάφους, την Πέμπτη 27 Μαΐου στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (τεχνικές λίμνες και κανάλια) και στο ρέμα «Εσχατιάς». Ακολούθως, την Παρασκευή 28 Μαΐου συνεχίστηκε ο ψεκασμός κουνουπιών από εδάφους στο ρέμα Αγίου Αντωνίου (πλησίον Μονάδας Φιλοξενίας Προσφύγων), στο ρέμα Αγίου Ανδρέα και στο Χαϊδόρεμα.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης σε συνεχή συνεργασία με τους Δήμους στοχεύουν στη μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών και στη σωστή ενημέρωση των πολιτών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Με στοχευμένες δράσεις το Παρατηρητήριο Ψεκασμών της Περιφέρειας θωρακίζει την υγεία των πολιτών και προστατεύει το περιβάλλον.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
ant.dta@patt.gov.gr