Κρούσμα σε δασκάλα στον 4ο Βρεφονηπιακό Σταθμό – Κλείνει ένα τμήμα

Θετική ανιχνεύτηκε σε εργαζόμενη στον 4ο Βρεφονηπιακό Σταθμό στην οδό Σίφνου και υπάρχει σχετική ανησυχία σε γονείς που το πληροφορήθηκαν και σε συναδέλφους της, αφού η επαφή μεταξύ τους ήταν αναπόφευκτη τις προηγούμενες ημέρες, παρ΄ ότι φοράνε μάσκες, όχι όμως και τα μικρά παιδιά που φιλοξενούνται στο Σταθμό.

Επίσης μία εκ των καθαριστριών παράλληλα εργάζεται και στον παιδικό σταθμό ΣΒΟΥΡΑ, όπως πληροφορηθήκαμε.

Δεν υπήρχε ανακοίνωση από το δήμο έως πολύ αργά το βράδυ του Σαββάτου 29 Μαΐου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας ένα τμήμα πρόκειται να κλείσει από τη Δευτέρα για ένα δεκαήμερο, ενώ πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε ολόκληρο τον Σταθμό.

Τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει η ενημέρωση των γονέων, ενώ εργαζόμενοι στον Σταθμό διαμαρτύρονται για την μη έγκαιρη ενημέρωσή τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο δήμος ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το παρακάτω δελτίο τύπου:

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Αυτοτελές Τμήμα Δημάρχου             ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                       29/5/2021

Σχετικά με κρούσμα COVID-19

Ενημερώνουμε ότι ύστερα από επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 σε υπάλληλο του Α’ βρεφικού τμήματος, του 4ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού (οδός Σίφνου), για το οποίο ενημερωθήκαμε σήμερα Σάββατο 29 Μαΐου, τέθηκαν ήδη σε εφαρμογή τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και οι οδηγίες που προβλέπονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και το Α’ βρεφικό τμήμα θα παραμείνει κλειστό από τη Δευτέρα 31 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 7 Ιουνίου.

Σε όλο το κτήριο και τους αύλειους χώρους, έγινε ήδη εκτεταμένη απολύμανση και όλα τα υπόλοιπα τμήματα, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Όλοι οι γονείς των παιδιών του τμήματος που διαπιστώθηκε το κρούσμα, ενημερώθηκαν άμεσα για το γεγονός, από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου. Στη διάθεση των γονέων θα βρίσκεται ο παιδίατρος του δήμου κ. Γρηγόρης Μελάς, ο οποίος στην τελευταία προγραμματισμένη πρόσφατη επίσκεψή του στο σταθμό η οποία έγινε στα βρέφη εντός της εβδομάδας που πέρασε, δεν  διαπίστωσε σύμπτωμα σε κανένα παιδί.

Οι γονείς που επιθυμούν να λάβουν βεβαίωση για την εργασία τους, μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο: 210.5621310 (κα Β. Τρικοπούλου) ή στο e-mail : tmstathmon@agiavarvara.gr.

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΠ. ΜΙΧΟΣ