Δύο εβδομάδες εκτός λειτουργίας τα σιντριβάνια στον προφήτη Ηλία – Κινδύνεψαν να αχρηστευτούν

Ξεκίνησαν εχθές το πρωί  οι προεργασίες για τη βαφή των πυθμένων των λιμνών στην πλατεία στον Προφήτη Ηλία, μετά από την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει, από την καθυστερημένη παρέμβαση του δήμου να τις καθαρίσει, πριν πιάσουν μάκα και καταντήσουν λασπόνερα τα νερά των σιντριβανιών.

Η βρώμα εισήλθε στα τοιχώματα και τους πυθμένες των λιμνών ενώ τα μηχανήματα κινδύνεψαν να καταστραφούν αφού τα πάντα είχαν καλυφθεί από παχύ στρώμα λάσπης, μηδέ εξαιρουμένων και των φίλτρων τα οποία είχαν εξαφανιστεί από τα σκουπίδια και τις λάσπες.

Ας ελπίσουμε πως στο μέλλον ο δήμος θα είναι προσεκτικότερος και θα συντηρεί συχνότερα τις λίμνες αλλάζοντας τα νερά τους και καθαρίζοντάς τις, αναλογιζόμενος το πόσο κοστίζουν τα μηχανήματα.

Εκτός των δύο εβδομάδων που οι λίμνες καθαρίζονται και δεν λειτουργούν τα σιντριβάνια, όλη αυτή η ιστορία είχε και το ανάλογο οικονομικό κόστος ενώ πρωτίστως είχε δημιουργηθεί μια ανθυγιεινή  εστία από τη βουρκάδα, σε μία πλατεία την οποία επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας.