ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σε ουσιαστική αναβάθμιση οδηγείται τελικά το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα"

 

« Λίφτινγκ» σε τουλάχιστον πέντε μικρά νοσοκομεία της Αττικής, μεταξύ αυτών και το νοσοκομείο της πόλης μας, δρομολογεί το υπουργείο Υγείας αποσκοπώντας στην αποσυμφόρηση των μεγάλων νοσοκομείων. «Κλειδί» στο σχέδιο που καταρτίζεται είναι η αλλαγή ρόλου, και κυρίως η εξειδίκευση των νοσηλευτικών μονάδων με χαμηλή πληρότητα, έτσι ώστε να εξυπηρετούν είτε τα ελαφριά περιστατικά είτε βαριά πάσχοντες σε τελικό στάδιο, οι οποίοι έως τώρα στοιβάζονται στους θαλάμους  του ΕΣΥ.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 18 Ιουλίου, ο υπουργός Υγείας  Άδωνις Γεωργιάδης, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έγκριση του τελικού νομοσχεδίου. Αμέσως μετά θα ανάψει το πράσινο φως για την εφαρμογή του. Ο κ. Γεωργιάδης συμπληρώνει ότι σε διάστημα το πολύ δύο μηνών θα έχει ολοκληρωθεί  η μετατροπή των πέντε μικρών νοσοκομείων σε κέντρα Υγείας αστικού τύπου και μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων.

«Είμαστε  στη διαδικασία της εκπόνησης του τελικού σχεδίου για την αλλαγή του ρόλου ορισμένων νοσοκομείων. Θέλουμε, από τη μία, να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες φροντίδας στους πολίτες και, από την άλλη, να έχουμε καλύτερη διαχείριση των πόρων και  του ανθρώπινου δυναμικού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.

. Στόχος, σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου, είναι να δοθεί μια « ανάσα» στα κατά πολύ επιβαρημένα (και λόγω κρίσης) νοσηλευτικά ιδρύματα, τα οποία σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος νοσηλείας των ασθενών.

Συγκεκριμένα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πιστεύει πως η ενίσχυση του εξαιρετικού αιματολογικού – μικροβιολογικού εργαστηρίου του νοσοκομείου μας δίνει δυνατότητες ακόμη και για την ανάπτυξη Εθνικού Κέντρου Αναφοράς για την Ηπατίτιδα στο νοσοκομείο.

Επίσης, μέσα στα ίδια σχέδια τα οποία συζητεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι μεταξύ άλλων η ανάπτυξη ενός πλήρους και ολοκληρωμένου Κέντρου Εξωτερικών Ιατρείων, στελεχωμένο με όλες τις ιατρικές ειδικότητες, κάτι το οποίο θα μπορούσε να καταστήσει το “Αγία Βαρβάρα” πολύτιμο σημείο αναφοράς για όλη την Δυτική Αττική στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Σημειώνουμε πάντως πως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες  και στοιχεία που θα μας έδιναν καλύτερη εικόνα για τις προθέσεις του Υπουργείου που ίσως να είναι μακρυά από τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής…