Αν χρειαστείς Φαρμακείο τη νύχτα; Τρέχα σε άλλους Δήμους…

Τον περασμένο Δεκέμβριο γράφαμε ακόμα μία φορά, σχετικά με τα “διανυκτερεύοντα” φαρμακεία της πόλης μας και την ταλαιπωρία που περνάνε όσοι συμπολίτες μας χρειάζονται κάποιο φάρμακο για κάποιο επείγων περιστατικό, τις νυχτερινές ώρες.

Επαναφέρουμε το θέμα διότι εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται συμπολίτες μας και υπάρχουν σχόλια επικριτικά από αυτούς, για την κατάσταση που επικρατεί.

Το μεγάλο αυτό πρόβλημα λοιπόν που έχουν εντοπίσει και μεταφέρουν συχνά στην εφημερίδα μας συμπολίτες μας, είναι αυτό που αφορά στις διανυκτερεύσεις των φαρμακείων της πόλης μας.

Παρά τον ικανοποιητικό αριθμό φαρμακείων στο Δήμο μας (27 σε αριθμό), καθημερινώς ΜΟΝΟ ένα παραμένει σε μικρή εφημερία, δηλαδή μέχρι τις 8 μ.μ. και προαιρετικά έως τις 9 μ.μ., πληροφορηθήκαμε.

Μετά από αυτή την ώρα, ο δημότης της πόλης μας έχει μόνο ΜΙΑ ευκαιρία το δίμηνο και βάλε, να βρει στην πόλη μας Φαρμακείο που να διανυκτερεύει, με αποτέλεσμα να πρέπει να ψάξει  σε κάποιο από τους γειτονικούς μας δήμους Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, που ανήκουν στον ίδιο τομέα με την πόλη μας, με μεγάλη αναμονή, όπως είναι φυσικό, αφού καλείται ΕΝΑ Φαρμακείο, να εξυπηρετήσει ασθενείς ή συγγενείς ασθενών από την μεγάλη αυτή γεωγραφική περιοχή.

Στο δήμο μας κατοικούμε σχεδόν 30.000 κάτοικοι, πολλοί από εμάς, με προβλήματα υγείας ή κάποιου έκτακτου περιστατικού.

Επίσης, λόγω της θέσης της πόλη μας, έχουμε μεγάλες ανηφόρες, πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές, αλλά και πολλές αραιοκατοικημένες περιοχές, που αυξάνουν τη δυσκολία κάποιος να κινηθεί εύκολα από τη μια μεριά της άλλης με τα πόδια. Το δε χαμηλό οικονομικό επίπεδο αρκετών συνδημοτών μας, σε καμιά περίπτωση δε βοηθά στην επίσκεψη ενός φαρμακείου εκτός Αγίας Βαρβάρας.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, πως μπορεί να είναι ανεκτό, ένας δήμος που θέλει να γίνει ΠΡΩΤΟΣ ΞΑΝΑ, να μην έχει ΕΝΑ τουλάχιστον φαρμακείο καθημερινά σε πλήρη εφημερία, αφού ο αριθμός τους, το επιτρέπει;

Δηλαδή, ανοικτό από την ώρα που ολοκληρώνουν το κανονικό τους ωράριο τα φαρμακεία, μέχρι την άλλη ημέρα το πρωί που θα ξανανοίξουν.

Μήπως λοιπόν η δημοτική αρχή πρέπει να προβεί στις απαιτούμενες επαφές με τους αρμοδίους φορείς για την επίλυση του προβλήματος, το οποίο μάλιστα δεν έχει κανένα απολύτως κόστος για το ταμείο του δήμου, ρωτάμε ξανά;”

Σημειώνουμε επίσης πως εν μέσω πανδημίας και με τους αρμόδιους να μιλάνε για έξαρση της από τον Σεπτέμβριο και μετά, η ταλαιπωρία θα είναι απίστευτη για τους συμπολίτες μας να εξυπηρετηθούν…