Πιλοτικό σύστημα αυτοματοποιημένης εξυπηρέτησης, από την Περιφέρεια


Περιστέρι, 13 Μαϊου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Εγκαίνια στην Περιφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών του πιλοτικού συστήματος αυτοματοποιημένης εξυπηρέτησης»

Εγκαινιάστηκε χθες 12 Μαΐου από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών η εφαρμογή ψηφιακής έκδοσης αριθμού προτεραιότητας, ενός συστήματος που έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο σύστημα υπηρεσιών, το οποίο παρέχει στον πολίτη τη δυνατότητα να εκδίδει το ψηφιακό απομακρυσμένο εισιτήριό του μέσω του ιστότοπου της Περιφέρειας Αττικής και να ενημερώνεται ηλεκτρονικά τόσο για τον προβλεπόμενο χρόνο αναμονής όσο και για τον προσδιορισμένο χρόνο πριν φτάσει η σειρά του να εξυπηρετηθεί.

Η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά για πρώτη φορά στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, με στόχο να επεκταθεί σταδιακά στο σύνολο των Διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής.

Ο σχεδιασμός του έργου έγινε από την Αυτοτελή Διεύθυνση Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μαρίας Κουρή.

Κατά την παρουσίαση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μαρία Κουρή, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μ. Αγγελοπούλου και Χ. Αλεξανδράτος, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Η. Δόλγυρας καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών και της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης.

Στο μήνυμά που απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε ότι η δράση συμβάλλει αφενός στην αποφυγή του συνωστισμού, η οποία κρίνεται επιβεβλημένη και στην μετά covid εποχή και αφετέρου στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην ενίσχυση της διαφάνειας. Κατέληξε στο ότι η Περιφέρεια Αττικής πρωτοστατεί, αξιοποιώντας πρώτη τις καινοτομίες που προσφέρει η τεχνολογία, με στόχο τη γρήγορη και ασφαλή εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εύρυθμη λειτουργία της πιλοτικής εφαρμογής και υπογράμμισε τα εξής:

«Χαίρομαι που το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε πιλοτικά στην Περιφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών, λειτουργεί αποτελεσματικά και αποδοτικά, βελτιώνοντας τη ροή των συναλλαγών και την ποιότητα των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής. Αυτή η πρωτοβουλία έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά καινοτόμων δράσεων του Περιφερειάρχη Αττικής που συμβάλλουν στην κατάργηση των ουρών αναμονής, στην μείωση της γραφειοκρατίας και στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης. Ο σεβασμός στον πολίτη βρίσκεται επιτέλους στην κορυφή της ημερησίας διάταξης.»

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
ant.dta@patt.gov.gr