Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγ. Βαρβάρας σε καλεί στο συλλαλητήριο

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ!

Να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα το νέο αντεργατικό έκτρωμα!

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε

 Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγ. Βαρβάρας σε καλεί στο συλλαλητήριο που διοργανώνει  το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 13 Μαΐου στις 19:00 το απόγευμα στα Προπύλαια ενάντια στο νέο αντεργατικό τερατούργημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει τις ανατροπές του αιώνα στα εργασιακά δικαιώματα και την συνδικαλιστική δράση :

 * Κατάργηση του 8ωρου και άρση των εμποδίων στην επιβολή 10ωρης εργασίας

* Απλήρωτες υπερωρίες

* Αύξηση των υπερωριών

* Παραπέρα κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

* Εδραίωση της τηλεργασίας

* Καθιέρωση ψηφιακής κάρτας εργασίας που θα επιτρέπει στον εργοδότη να μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση

* Παραπέρα χτύπημα  της απεργίας με φακέλωμα των συνδικάτων ,δημιουργία μηχανισμών  αποτροπής της περιφρούρησης της απεργίας και αύξηση του προσωπικού ασφαλείας που ακυρώνει στην πράξη την ίδια την απεργία

Είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε τα δικά μας όπλα στη επίθεση της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας.

Παλεύουμε για :

* Το δικαίωμα των γυναικών στη σταθερή εργασία με μείωση του εργάσιμου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ,με μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας.

* Ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας στην περιοχή μας. Να λειτουργεί ως νοσοκομείο το Λοιμωδών με σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, χειρουργεία, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, με όλες τις ιατρικές ειδικότητες .

* Να δημιουργηθούν δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες και θα συνδέονται με εργασιακούς χώρους και σχολεία της περιοχής. Δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Αγία Βαρβάρα .

* Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Μαζικά δωρεάν τακτικά τεστ στους μεγάλους χώρους δουλειάς.

* Να ενισχυθούν οι γραμμές λεωφορείων και μετρό με μόνιμο προσωπικό και οχήματα για την αποσυμφόρηση τους για να μετακινούμαστε με ασφάλεια.

* Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα στα σχολεία. Μείωση των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

την Πέμπτη  13 Μάη στις 19:00 το απόγευμα στα Προπύλαια

   ΤΟ Δ.Σ.

11/05/2021