Δωρεάν Rapid Test σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, στην Περιφέρεια

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Περιστέρι, 11 Μαΐου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν Rapid Test σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Μαΐου η διενέργεια δωρεάν Rapid test στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Η λήψη γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτήριο της Περιφέρειας Δυτικού Τομέα Αθηνών στο Περιστέρι.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, του ΙΣΑ και του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών επιχειρεί να περιορίσει τη μετάδοση του Covid-19 και να τονώσει την επιχειρηματικότητα, σε μία κρίσιμη στιγμή για την οικονομία της χώρας.

Η διαδικασία προβλέπει τη λήψη Rapid test και ακολούθως σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, λήψη μοριακού τεστ PCR. Παράλληλα προσφέρεται η δυνατότητα για έγγραφη βεβαίωση στα αρνητικά τεστ.

Η δράση αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, με την οποία το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών οργανώνουν στον Κεντρικό, Νότιο, Δυτικό και Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ειδικό χώρο για την λήψη Αντιγονικών test (Rapid test) στο πλαίσιο της επιδημιολογικής έρευνας και συνεργασίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Α. Λεωτσάκος δήλωσε σχετικά: « Η Περιφέρεια Αττικής έχει καθήκον να προστατεύσει την ασφάλεια των εργαζομένων, μέσα από στοχευμένες δράσεις πρόληψης. Ειδικά τούτη την περίοδο που επιχειρείται η σταδιακή επανεκκίνηση στο κοινωνικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι οφείλουμε να επιδείξουμε αυξημένα αντανακλαστικά και να περιορίσουμε στο ελάχιστο τη μετάδοση του κορονοϊου».

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
ant.dta@patt.gov.gr