Προοδευτική » Στο τελικό φινίρισμά του, το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης

Στο τελικό φινίρισμά του, το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης

Στο τελικό φινίρισμά του είναι πλέον το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην ομώνυμη πλατεία, στον Προφήτη Ηλία.

Μετά από ένα χρόνο, που αφαιρέθηκαν οι μαύροι γρανίτες που το περικλύουν για έλεγχο της στατικότητάς του και επάνω τους βρίσκεται η “ΑΝΤΑΡΤΙΣΣΑ”, δημιούργημα του λαμπρού καλλιτέχνη Χαράλαμπου Λαλέ, σύντομα θα παραδοθεί.

Σημειώνουμε πως στο δεξί επάνω μέρος του μνημείου, στο οποίο είναι στραμμένο το βλέμμα της Ηρωίδας, που δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα ένα κομμάτι από τον μαύρο γρανίτη, ίσως να προστεθεί κάτι που δεν υπήρχε στο μνημείο έως σήμερα και να αποκαλυφθεί με την παράδοση του μνημείου ίσως πάλι να έχει μείνει ακάλυπτο για κάποιον έλεγχο…

Σημειώνουμε πως ο κ. Λαλές θα κατέβει στην κάτω Αγία Βαρβάρα μετά  την ολοκλήρωση των έργων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης και θα ξεκινήσει τα έργα ανακατασκευής του μνημείου Ποντίων στην πλατεία 19ης Μαΐου.

Βεβαίως είναι δύσκολο το μνημείο Ποντίων να είναι έτοιμο στις 19 Μαΐου, επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, διότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί η δική του ανακατασκευή.

Did you like this? Share it:

© 2021 Προοδευτική. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!