Επίδομα παιδιού – Α21: Η «νέα» ημερομηνία που θα μπουν τα χρήματα

Ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει τους πολίτες ότι η πλατφόρμα Α21 για το Επίδομα Παιδιού – θα κλείσει προσωρινά στις 13/05/2021 και ώρα 18.00 προκειμένου να ξεκινήσει (επισήμως) η διαδικασία πληρωμής της 2ης δόσης 2021, στις 31 Μάη, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ότι η ημέρα αυτή είναι Δεύτερα, θα «φέρει» τις πληρωμές στα ΑΤΜ στις 28/5 (απόγευμα).

Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση.

Υπενθυμίζεται πως για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Για το επόμενο άνοιγμα της πλατφόρμας Α21 θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Οι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για το Επίδομα Παιδιού μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ για το 2021 είναι οι παρακάτω:

Πρώτη δόση πληρώθηκε
Στις 31 Μαρτίου του 2021. Η πληρωμή αφορούσε τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και όλους όσους θα υποβάλουν αίτηση έως τα μέσα Μαρτίου.

Δεύτερη δόση:
Στις 31 Μαΐου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η δεύτερη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Τρίτη δόση:
Στις 31 Ιουλίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Τέταρτη δόση:
Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Πέμπτη δόση:
Στις 30 Νοεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Έκτη δόση:
Πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Πηγή: Aftodioikisi.gr