Φορείς και συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας & Αττικής και του Δυτικού Πειραιά διαμαρτύρονται στις 12 Μαΐου εξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής για τους νέους σκουπιδότοπους σε Φυλή και Σχιστό
Νέα κινητοποίηση – διαμαρτυρία κατά των σχεδίων της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής της Αττικής για την δημιουργία νέων κυττάρων επεξεργασίας σύμμεικτων και οργανικών απορριμμάτων σε Φυλή και Σχιστό, διοργανώνουν στις 12 Μαΐου φορείς και συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας & Αττικής και του Δυτικού Πειραιά.
Το ραντεβού αυτή τη φορά είναι στις 12 Μαΐου στις 6 μ.μ. έξω από την Περιφέρεια Αττικής στη Λ. Συγγρού 15 (σταθμός Μετρό, Ακρόπολη).
Οι συμμετέχοντες καταγγέλλουν τη συνεχιζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών που αντιμετωπίζουν τη Δυτική Αττική, τη Δυτική Αθήνα και τον Δυτικό Πειραιά σαν τους μοναδικούς και μόνιμους σκουπιδότοπους της Αττικής
Καταγγέλλουν την επέκταση και μονιμοποίηση του παλαιού ΧΥΤΑ στη Φυλή, την κατασκευή νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων σε Φυλή και Σχιστό , την αναβάθμιση και επέκταση του ΕΜΑΚ, τη συνέχιση λειτουργίας του αποτεφρωτήρα, την προετοιμασία κατασκευής κεντρικής μονάδας καύσης.
Και απαιτούν την άμεση διακοπή των διαδικασιών κατασκευής νέων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων σε ΦΥΛΗ και ΣΧΙΣΤΟ, καθώς και της επέκτασης των υφιστάμενων υποδομών στη ΦΥΛΗ (ΧΥΤΑ, ΕΜΑΚ).
Την άμεση απομάκρυνση του μοναδικού στη χώρα αποτεφρωτήρα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων (ΕΑΥΜ).
Τον άμεσο και οριστικό κλείσιμο του συνόλου της εγκατάστασης της Φυλής.
Την ένταξη σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης της ευρύτερης αυτής περιοχής.
Την ακύρωση των χωροθετήσεων του ν. 3164/2003, κανένας νέος ΧΥΤΑ/Υ στη Δυτική Αττική.
Να μην δημιουργηθεί καμία μονάδα καύσης απορριμμάτων στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα.
Την κατάργηση του καταστροφικού μηχανισμού των αντισταθμιστικών «ωφελημάτων».
Την κατασκευή όλων των αναγκαίων υποδομών για ένα νέο συστήματος δημόσιας διαχείρισης των απορριμμάτων. Θα έχει βασικό στόχο τη μέγιστη δυνατή προδιαλογή και ανάκτηση υλικών, με δίκαιη κατανομή των βαρών σε όλη την Αττική και αυστηρή τήρηση όλων των περιβαλλοντικών και υγειονομικών διασφαλίσεων.
Και τέλος ζητούν ανοιχτή δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες, τους φορείς, τις συλλογικότητες και τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης για το περιεχόμενο του νέου ΠΕΣΔΑ της Αττικής.