Τι απέγινε σχετικά με το αίτημα των κατοίκων για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας;

Στις αρχές Απριλίου κάτοικοι της περιοχής του Προφήτη Ηλία δημοσιοποίησαν υπόμνημα  στο οποίο ανέφεραν μεταξύ άλλων:

“Είμαστε κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας που καταγγέλλουμε την προσπάθεια εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας (5G) σε μια γειτονιά, στον προφήτη ΗΛΙΑ, στην οποία σε απόσταση αναπνοής λειτουργούν ήδη άλλες 4 ή 5 κεραίες και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από  δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο.

Σε μια περιοχή τόσο επιβαρυμένη εδώ και χρόνια από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (πυλώνες υψηλής και μεσαίας τάσης της ΔΕΗ, μετασχηματιστές κ.ά), αρνούμαστε να παρακολουθούμε την γειτονιά μας να μετατρέπεται σε χώρο επικίνδυνο για την υγεία παιδιών, εγκύων, ευπαθών ομάδων και όλων των κατοίκων της περιοχής.

Αρνούμαστε να παρακολουθούμε την γειτονιά μας να μετατρέπεται σε παρκο κεραιών   από τις εταιρείες κινητής,  με βάση τον μεταξύ τους ανταγωνισμό για το ποια έχει καλύτερο σήμα…

Και κατέληγαν ως εξής:

…Ζητάμε την άμεση απομάκρυνση νόμιμων και παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας από την γειτονιά μας.

Στη  βάση αυτή και προκειμένου να υπάρξει συντονισμός στις κινήσεις των κατοίκων και του Δήμου και για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό  αποτέλεσμα στον  αγώνα ενάντια στις κεραίες , επιθυμούμε να συνεργαστούμε με το δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις.

Για το σκοπό αυτό έχουμε απευθύνει ήδη έγγραφό μας στο ΔΗΜΟ στις 7/4/2021 το οποίο ζητήσαμε να κοινοποιηθεί και στις δημοτικές παρατάξεις .

                                    ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ”

Το ζητούμενο είναι υπήρξε κάποια ενημέρωση από το δήμο;

Κάποια κίνηση σχετικά με το αίτημα των κατοίκων;

Οι δημοτικές παρατάξεις ενημερώθηκαν;

Υπάρχει κάτι νέο;