Το Άλσος Δόξης χρειάζεται φροντίδα, από τα παγκάκια, την περίφραξη που λείπει έως και την πυροπροστασία του

Παρατημένα στο έλεος του χρόνου είναι τα παγκάκια στο Άλσος της Δόξης, εκτός των άλλων προβλημάτων που υπάρχουν σε αυτόν το χώρο.

Το άλσος επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας, για να πάρουν ανάσες, να παίξουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά, να συναντήσουν φίλους και γνωστούς τους.

Πολλές φορές αποφεύγουν να κάθονται σε αυτά τα παγκάκια επειδή άλλα δεν έχουν πλάτες. Σε άλλα έχουν στραβώσει ή λείπουν σανίδες.

Από άλλα έχουν φύγει από την πολύχρονη έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες, τα χρώματα και στα ξύλα υπάρχουν σκλήθρες, που εκτός μικροτραυματισμών, μπορεί να σκίσουν τα ρούχα τους.

Η παιδική χαρά που υπάρχει στον χώρο και παίζουν δεκάδες παιδιά καθημερινά, είναι χωρίς την προβλεπόμενη περίφραξη, άγνωστο επίσης εάν είναι πιστοποιημένη και σε ένα σημείο του άλσους λείπει η προστατευτική περίφραξη, με κίνδυνο κάποιος να πέσει στο κενό, ύψους 4 – 5 μέτρων και να βρεθεί στο χώρο του Δρομοκαΐτειου.

Υπάρχουν επίσης μαρτυρίες συμπολιτών μας, για εμφάνιση φιδιών. Σημειώνουμε πως υπάρχουν ειδικές συσκευασίες από τις οποίες αναδύονται οσμές οι οποίες διώχνουν τα ερπετά αυτά και είναι ακίνδυνες για τον άνθρωπο.

Εν πάση περιπτώσει, ο δήμος απαιτείται να παρέμβει ουσιαστικά στον χώρο, ξεκινώντας βεβαίως από την πυροπροστασία του.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα  η ΔΕΔΔΗΕ με συνεργείο της κλάδεψε όσα κλαδιά ακουμπούσαν στα ηλεκτροφόρα σύρματά της, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς από αυτήν την αιτία.

Σειρά του δήμου να δώσει το παρόν του και να παραδώσει το Άλσος Δόξης ξανά στους κατοίκους της περιοχής ασφαλές και λειτουργικό, όπως εκείνοι το αξίζουν και αυτός υποχρεούται να φροντίζει και να συντηρεί.