Προοδευτική » Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση από Δευτέρα 3 Μαΐου – Αναλυτικά οι όροι

Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση από Δευτέρα 3 Μαΐου – Αναλυτικά οι όροι

Έπειτα από περίπου ένα εξάμηνο η εστίαση σηκώνει και πάλι «ρολά» από σήμερα Δευτέρα 3 Μαΐου με βασική προϋπόθεση να διαθέτουν εξωτερικούς χώρους όπου οι πελάτες θα είναι αποκλειστικά καθήμενοι και φυσικά χωρίς… μουσική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε, επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις εξής προϋποθέσεις:

*αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο

*φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών

*μη παραγωγή μουσικής

Παράλληλα, στα τραπέζια θα κάθονται μέχρι έξι άτομα. Επίσης, θα πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, ενώ ανά τραπέζι θα πρέπει να υπάρχει απολυμαντικό προϊόν. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής ενώ η χρήση του  μπαρ θα γίνεται με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

Επίσης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κατεβάζουν ρολά στις 22:45 ενώ η λειτουργία θα επιτρέπεται από τις 05:00. Τα εστιατόρια που βρίσκονται σε στοές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια κλπ, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν παρά μόνο με delivery. Η παροχή υπηρεσιών παράδοσης, θα μπορούν να συνεχίζονται και μετά τις 22:45 αρκεί να μην παραμένουν πελάτες στον χώρο της επιχείρησης.

Οι παραπάνω προϋποθέσεις ισχύουν και για τη λειτουργία των εστιατορίων, αναψυκτηρίων και καφέ των ξενοδοχείων, που βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι κατ’ εξαίρεση λειτουργούν και τα εστιατόρια, αναψυκτήρια, καφέ σε εσωτερικούς χώρους ξενοδοχείων, τα οποία εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμούς και τηρούνται οι αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής.

Υποχρεωτική είναι και η διενέργεια self test για τους εργαζόμενους.

πηγή: Documento

Did you like this? Share it:

© 2021 Προοδευτική. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!