Το Ε.Ε.Α. παρέδωσε δύο μισθωμένα οχήματα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου για την πάταξη του παραεμπορίου

 

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών υλοποίησε τη δέσμευση που είχε αναλάβει, μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογράψει με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή και παρέδωσε το πρωί της Μ. Πέμπτης 29 Απριλίου 2021, τα δύο μισθωμένα αυτοκίνητα που θα συμβάλουν στη μάχη κατά του παραεμπορίου.

Η παράδοση των δύο οχημάτων από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, έγινε έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας (πρώην Υπουργείο Εμπορίου) στην πλατεία Κάνιγγος και παρευρέθηκαν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο Διοικητής του ΔΙΜΕ κ. Χαράλαμπος Μελισσινός.

Στην αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α κ. Γιώργος Καββαθάς και οι Αντιπρόεδροι κκ Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης των οχημάτων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε: «Με χαρά σήμερα παραδίδουμε δύο αυτοκίνητα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου γιατί θέλουμε για άλλη μία φορά να δείξουμε ότι τα Επιμελητήρια είναι υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας. Η προσπάθειά μας είναι, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία αλλά και το Υπουργείο Ανάπτυξης, τον κύριο Γεωργιάδη, να χτυπήσουμε το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο που είναι η πιο σκληρή μορφή αθέμιτου ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις.

Τώρα που ξεκινάμε μια καινούργια ημέρα που ανοίγουν οι επιχειρήσεις, θέλουμε για μία ακόμη φορά να πούμε ότι πρέπει η επιχειρηματικότητα να στηρίζεται σε στέρεες βάσεις και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί στο κέντρο της Αθήνας να υπάρχουν πάγκοι με λαθραία προϊόντα ή παραεμπόριο. Πρέπει να πω πριν κλείσουμε, ότι η συνεργασία μας με τον Υπουργό, με το Υπουργείο Ανάπτυξης, στα θέματα αυτά είναι πάρα πολύ σημαντική. Και οφείλω να πω, παρά τις επιμέρους διαφωνίες που είναι λογικό υπάρχουν, έχουμε τεράστια στήριξη από τον Υπουργό και θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί και σε αυτή την προσπάθεια θεωρώ ότι το Υπουργείο, τα Επιμελητήρια και οι εκπρόσωποι της αγοράς μπορούνε να δώσουνε ένα χτύπημα σε κάτι που κοστίζει και στον ελληνικό λαό και στις επιχειρήσεις. Και οφείλω να πω, κύριε Υπουργέ, ότι μέσα από αυτό τις προσπάθειες μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο να εκλείψει ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί τη χώρα και τις επιχειρήσεις τα τελευταία 30 χρόνια.»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και τον Πρόεδρο του τον κ. Χατζηθεοδοσίου, διότι σε εφαρμογή και τήρηση του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουμε συνυπογράψει με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και τη ΔΙΜΕΑ, μας δωρίζουν σήμερα δύο αυτοκίνητα τα οποία θα συμπληρώσουν τις δυνάμεις που έχουμε για την πάταξη του παράνομου εμπορίου των παράνομων προϊόντων. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, προχωρήσαμε σε άμεσες ενέργειες για την πάταξη αυτού του φαινομένου. Προχωρήσαμε σε αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου, ιδρύσαμε τη ΔΙΜΕΑ και πλέον όλοι καταλαβαίνουν την τεράστια πρόοδο που έχει γίνει. Έχουμε στους ελέγχους αύξηση 1000% και στα πρόστιμα 600%. Έχουμε πιάσει πάρα πολλές αποθήκες με παράνομα προϊόντα. Και ήδη η εικόνα στους δρόμους έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Αυτό που βλέπαμε πριν από δύο χρόνια παντού στα πεζοδρόμια να πωλούνται παράνομα προϊόντα, σήμερα έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Και αν κάπου συμβαίνει, παρεμβαίνει αμέσως η ΔΙΜΕΑ. Θέλω να συγχαρώ τον Διοικητή της ΔΙΜΕΑ, τον κύριο Μελισσινό, και τον Γενικό Γραμματέα, τον κύριο Σταμπουλίδη, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτού, γιατί η αντίδρασή μας σε όλα αυτά είναι καίρια και αποτελεσματική. Κάναμε πράξη μία από τις βασικές μας προεκλογικές υποσχέσεις. Και σήμερα, λοιπόν, η βοήθεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου είναι σημαντική. Έτσι θα δουλέψουμε μαζί, κράτος και επιχειρηματικός κόσμος, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και με καλή διάθεση όλα θα τα επιλύσουμε».

Για την προσφορά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου μίλησε και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος τόνισε ότι έτσι αποδεικνύεται ότι το Ε.Ε.Α είναι στο πλευρό των επιχειρήσεων.

Η προσφορά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή που υπέγραψαν στις 9 Απριλίου 2021 ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο ΓΓ κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Στόχος του Μνημονίου η καταπολέμηση της παράνομης παραγωγής καθώς και εισαγωγής και πώλησης παραποιημένων/απομιμητικών προϊόντων.

Μετά τη τελετή παράδοσης των δύο μισθωμένων οχημάτων, ακολούθησε σύσκεψη του κ. Άδωνι Γεωργιάδη με τον κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη για θέματα λειτουργίας της αγοράς.

 

Did you like this? Share it:
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!