Το Σωματείο εργαζομένων στο δήμο ζητά ελέγχους για τα ατυχήματα και διακοπή εργαζομένων σε αλλότρια καθήκοντα

Τη διενέργεια ελέγχων στα οχήματα του δήμου, ελαστικά κ.ά., καθώς επίσης και τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος το οποίο συνέβη το περασμένο Σάββατο με απορριμματοφόρο του δήμου, όπως και την άμεση διακοπή εργαζομένων σε αλλότρια καθήκοντα, ζητά μεταξύ άλλων με επιστολή του στον δήμαρχο κ. Μίχο το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο μας.

Μεταξύ άλλων η επιστολή του Σωματείου αναφέρει:

“Στις 24 Απριλίου 2021 ημέρα Σάββατο, ενημερωθήκαμε από εργαζόμενους και από δημοσίευμα ηλεκτρονικής εφημερίδας ότι εργαζόμενοι του Δήμου κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στην αποκομιδή απορριμμάτων με απορριμματοφόρο όχημα, κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητά τους, λόγω της ανεξέλεγκτης της προς τα πίσω ολίσθησης του ακινητοποιημένου οχήματος ενώ κινούταν σε ανηφορικό ολισθηρό οδόστρωμα, με αποτέλεσμα το όχημα να προσκρούσει και να σταματήσει την πορεία του σε  παρακείμενη οικία.

Ο ένας εργάτης καθαριότητας που εκείνη στιγμή βρισκόταν επάνω στο όχημα στο «σκαλοπάτι» της θέσης του, προκειμένου να προστατευτεί, πρόλαβε και «πήδηξε» από αυτό και έτσι ευτυχώς δεν υπέστη κάποιο ατύχημα.  

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο συμβασιούχος οδηγός του παραπάνω οχήματος είναι ένας από τους εργαζόμενους που ενώ έχουν προσληφθεί ως οδηγοί λεωφορείων με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «55 άνω» τους αναθέτουν εργασίες σε αλλότρια καθήκοντα του οδηγού απορριμματοφόρων.

Το παραπάνω συμβάν έρχεται ως συνέχεια των συχνών σοβαρών εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν στους εργαζόμενους του Δήμου το τελευταίο χρονικό διάστημα (εντός διμήνου) με το πιο πρόσφατο επίσης σε εργάτρια καθαριότητας, όπου ο κάδος απορριμμάτων έφυγε πάνω από το όχημα,  έπεσε και της έκοψε, ευτυχώς, μόνο το χέρι και μετέβη στο νοσοκομείο για ράμματα”.  

Η επιστολή στάλθηκε και στον Τεχνικό Ασφαλείας του Δήμου, ενώ κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και την Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και έχει ως εξής: