Η προφητεία του Μπιλ Γκέιτς για το τέλος της πανδημίας

Την εκτίμηση ότι ο κόσμος θα έχει επανέλθει στην φυσιολογική του ζωή ως το τέλος του 2022 εξέφρασε ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Sky News.

Κληθείς να απαντήσει αν είναι αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα «επανέλθει εντελώς στο φυσιολογικό» μέχρι το τέλος του 2022, ο Γκέιτς είπε «ναι, είμαι» και συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν ακόμα μερικές ερωτήσεις σχετικά με το πόσο ευρέως θα χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο Johnson & Johnson. Μερικές από τις πλούσιες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ακόμη και αυτό το καλοκαίρι θα έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδα εμβολιασμού, ώστε να έχουμε διαθέσιμα εμβόλια για ολόκληρο τον κόσμο στα τέλη του 2021. Δεν θα εξαλείψουμε πλήρως την ασθένεια αυτή αλλά θα είμαστε σε θέση έως το τέλος του 2022».

Ανισοκατανομή

Παράλληλα όμως ο Γκέιτς εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός οτι «τώρα εμβολιάζονται 30χρόνοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και δεν εμβολιάζονται 60 χρόνοι στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, κάτι που δεν είναι δίκαιο. Πιστεύω όμως ότι μέσα σε τρεις ή τέσσερις μήνες η κατανομή των εμβολίων θα αλλάξει προς το καλύτερο».

Σε σχετική ερώτηση για το μέλλον των πανδημιών, ο Γκέιτς ανέφερε ότι ανησυχεί ότι ο κόσμος θα «ξεχάσει» τον COVID και ενδεχομένως να μην χρησιμεύσει ως «καμπάνακι». Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος πιστεύει ότι επειδή «χάθηκαν τρισεκατομμύρια, αυτή η γενιά θα θυμάται και θα προσπαθήσει μελλοντικά να συντονιστεί καλύτερα σε μια παρόμοια κρίση».

Υπενθυμίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος που αποχώρησε από πρόεδρος της Microsoft Corp το 2014 έχει δεσμευτεί μέσω του φιλανθρωπικού του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για τη χορήγηση τουλάχιστον 1,75 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην παγκόσμια ανταπόκριση στην πανδημία της COVID-19.

πηγή: Aftodioikisi.gr