ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργατών και Υπαλλήλων Δήμου Αγίας Βαρβάρας, με ομόφωνη απόφασή μας, απέναντι στις απολύσεις εργαζομένων, που σχεδιάζει η κυβέρνηση εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα :

Η τρόικα και η ειδικού τύπου «σαρκοβόρα» συγκυβέρνηση καταστρέφει στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και του κεφαλαίου, με το δόγμα «ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ».

Εκτελούν και τιμωρούν ότι στέκεται εμπόδιο απέναντι στα σχέδιά τους, και αυτό δεν είναι άλλο από τους εργαζόμενους.

Σήμερα 6.000 οικογένειες Σχολικών Φυλάκων και Δημοτικών Αστυνόμων, και μέχρι το Δεκέμβριο 2013, άλλες 9.000 οικογένειες.

Δηλώνουμε ότι σε κάθε ενέργειά τους θα μας βρουν απέναντί τους. Δεν κάνουμε πίσω.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας, τους δημότες , φορείς να αντισταθούν, να σταθούν στο πλευρό μας, να ξεσηκωθούν μαζί μας, να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε:

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ  και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας, να στηρίξει ομόφωνα και να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα μας, στη διασφάλιση και προστασία της εργασίας, και να μην δεχθεί να γίνει «εκτελεστής» οικογενειών και κλητήρας του κάθε υπουργού, που μοιράζει μόνο «ραβασάκια» απολύσεων και αυξάνει την ανεργία.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο – τους φορείς, τους Δημότες, τους άνεργους, τους εργαζομένους στην Εκπαίδευση στην Υγεία να κινητοποιηθούμε άμεσα ως εξής:

Από Κοινού και συντονισμένα από αύριο Πέμπτη 11/7/2013  Κλείνουμε τα ΠΑΝΤΑ –

ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ – ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ – ή ΤΩΡΑ ή ΠΟΤΕ

Ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να αγωνιστεί  και να μην δεχθεί να εκχωρήσει την ουσιώδη αρμοδιότητά του,  το να διοικεί αυτόνομα το Δήμο, και όχι άλλοι.

Αυτό σημαίνει έλλειψη Δημοκρατίας κατάργηση θεσμού, και εάν σας επιβάλλουν από την Κυβέρνηση να μην μπορείτε να κάνετε αυτό για το οποίο εκλεχθήκατε, το αυτοδιοίκητο, να παραιτηθείτε και να παραδώσετε τα κλειδιά του Δήμου.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Το ψήφισμα αυτό να είναι και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην ΚΕΔΕ και στην ΠΕΔΑ

Οι Εργαζόμενοι και

το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου