Σαπουνόνερα από την π. ΒΙΟΧΡΩΜ, στο παρακείμενο ρέμα, στους δρόμους, στα δένδρα…

Εχθές μετά το μεσημέρι, Σάββατο 24 Απριλίου, την ώρα που το αυτοτελές τμήμα Δημάρχου μας έστελνε Δελτίο Τύπου  σχετικά με την πρότασή του, η οποία έγινε δεκτή από την Επιτροπή “ΕΛΛΑΔΑ 2021” και αφορούσε τη δημιουργία  Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά, ακριβώς την ίδια ώρα από το χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, έτρεχαν σαπουνόνερα στο παρακείμενο ρέμα.

Τόσο το πρανές της π. βιομηχανίας, όσο η κύτη του ρέματος, τα κλαδιά και τα φυλλώματα των δένδρων, τα μπαλκόνια γύρω σπιτιών και τα οδοστρώματα των οδών Βύρωνος και Ερυμάνθου είχαν γεμίσει από αφρούς σαπουνάδας, οι οποίες από το αεράκι σκορπίζονταν παντού.

Δεν γνωρίζουμε τι και ποιός έπλενε μέσα στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ και έχυνε χύμα τα σαπουνόνερα, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή η οσμή απορρυπαντικού ήταν πολύ έντονη.

Γι΄ αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα που δεν γνωρίζουμε εάν είναι η πρώτη φορά που συνέβη, ποιός θα λογοδοτήσει;

Ο δήμος θα έχει την περιβαλλοντική ευθιξία να ψάξει να βρει τι συνέβη ή μήπως είναι ήδη γνώστης του γεγονότος;

Σαπουνόνερα σε κύτη ρέματος, ακόμα κι αν αυτό είναι καλυμμένο, επιτρέπεται;

Η αυθαιρεσία, διότι περί εγκληματικής αυθαιρεσίας πρόκειται, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη και ατιμώρητη.

Ας αποδείξει λοιπόν ο δήμος εμπράκτως πως νοιάζεται για το περιβάλλον και ας ανακοινώσει το αποτέλεσμα των ερευνών που οφείλει να κάνει, πριν τη δημιουργία  Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά, που ανακοίνωσε…

Ας πάει και τα παιδιά στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, να αποκτήσουν πείρα περί περιβαλλοντικής συνείδησης και εμείς θα τους προμηθεύσουμε και σχετικό βιντεάκι από την παραπάνω δραστηριότητα για να το δούνε…