Πρεντάκης Παντελής: “Η λογική μας, μάλλον … χαροπαλεύει!”


Όχι, το θεωρώ απολύτως λογικό και απαραίτητο όλοι οι Έλληνες να τηρήσουμε με ευλάβεια τα μέτρα και να παραμείνουμε στα σπίτια μας, τις γιορτές του Πάσχα!

Έτσι αφενός, ούτε η εστίαση δεν χρειάζεται να ανοίξει, ούτε τα ξενοδοχεία, ούτε τα τουριστικά καταστήματα. Με τον τρόπο αυτό εστιάτορες, ξενοδόχοι και προσωπικό θα έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους, χαλαρά βρε αδερφέ, με την ησυχία τους, να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους, για να υποδεχτούν μετά από 15-20 ημέρες τους ξένους τουρίστες, των οποίων τα χρήματα (διότι είναι χρήματα τα ξένα) και πιο καλά είναι και πιο καθαρά! Άλλωστε, μόνο αυτοί ξέρουν να ζήσουν, να τρώνε και να πίνουν στα μαγαζιά! Οι δικοί μας, πάνε και κλείνονται στα “ολ ινκλούζιφ” και τη βγάζουν με μπύρες και διάβασμα στον ήλιο!

Αφετέρου, κι εμείς, οι ντόπιοι τουρίστες (άκου τώρα, ντόπιοι… σα να λέμε ντόπια σφαχτάρια), δεν θα μπούμε στον πειρασμό να λερώσουμε με τα λάδια από τα κοψίδια τα εστιατόρια και τις ταβέρνες, αλλά ούτε και τα ξενοδοχεία και να χρειάζεται πάλι οι άνθρωποι (οι δικοί μας άνθρωποι, τα αδέρφια μας) να τα ξανακαθαρίζουν!

Άσε που θα μας μείνουν και τα λεφτά μας (διότι τα δικά μας δεν είναι χρήματα, είναι λεφτά!), τα οποία δεν είναι βεβαίως σαν των τουριστών, καθαρά και όμορφα, είναι ελληνικά, μυρίζουν σκορδίλα από το τζατζίκι και κάπνα από τα κοψίδια!

Όχι, είναι απολύτως σωστό!

Η Ελλάδα δε μπορεί να σωθεί από τους Έλληνες!!!

Η Ελλάδα και πάλι, όπως τόσες και τόσες φορές, θα σωθεί από τους ξένους που μας αγαπούν, τους Γερμανούς, τους Ισραηλινούς, τους Ρώσσους, τους Άγγλους, τους Γάλλους και τους Πορτογάλλους…

Μόνο οι ξένοι αγαπάνε αυτή τη χώρα και την βοηθούν πάντα! Αυτό λέει η λογική, αυτό έχει καταγραφεί στην ιστορία!!!

Η ιστορία άραγε το ξέρει;

Γιατί η λογική μας, μάλλον … χαροπαλεύει!

ΠΡΕΝΤΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ