Διαβάσαμε στην εφημερίδα “δικαιοσύνη” την πληροφορία πως άνοιξαν από το δήμο 16 παιδικές χαρές στην πόλη μας και δόθηκαν για χρήση στα παιδιά.
Μεταξύ αυτών και η παιδική χαρά στο Άλσος Δόξης.
Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, υπάρχουν και σχετικές ανακοινώσεις στους χώρους.
Μας γεννήθηκε όμως το απλό ερώτημα.
Εάν δεν σφάλουμε, οι παιδικές χαρές πρέπει να έχουν περίφραξη.
Αυτή του Άλσους Δόξης όχι μόνο δεν έχει, αλλά λίγα μέτρα από τα όργανα που υπάρχουν και παίζουν τα παιδιά, υπάρχει κομμάτι χωρίς συρματόπλεγμα ή άλλο είδος προστασίας μεταξύ του Άλσους και του Δρομοκαΐτειου.
Μάλιστα η υψομετρική διαφορά μεταξύ των δύο χώρων είναι περίπου 4- 5 μέτρα και όποιο παιδί παραπατήσει ή δεν προσέξει θα βρεθεί στο κενό.
Η συγκεκριμένη παιδική χαρά ελέγχθηκε και πιστοποιήθηκε μάλιστα;
Δεν μιλάμε για τα όργανα αλλά για την γενικότερη ασφάλεια του χώρου…
Πάντως αντί για απάντηση θα επιθυμούσαμε να πάει ο δήμος και να βάλει τουλάχιστον καλό κιγκλίδωμα στο σημείο που λείπει και είναι επικίνδυνο τόσο για τα παιδιά, όσο και για όποιον μεγαλύτερο παραπατήσει και βρεθεί στο κενό.
Σημειώνουμε πως αρμόδιος για τις παιδικές χαρές είναι ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος, ενώ για τον υπόλοιπο χώρο ο Αντιδήμαρχος κ. Πουλάκης.
Δηλαδή και οι δύο έχουν αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο χώρο.
Για να δούμε τι σημαίνει πρακτικά αυτό και τι αποτέλεσμα θα προκύψει από τη συναρμοδιότητα αυτή…
Σύμφωνα δε με το δημοσίευμα: “Το πρωί της Παρασκευής, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σωτηρόπουλος και Πουλάκης, προέβησαν στον τελικό έλεγχο πριν το άνοιγμα και τοιχοκόλλησαν ανακοινώσεις με τους κανόνες και όρους λειτουργίας των χώρων”.
Δηλαδή έκαναν έλεγχο στη συγκεκριμένη παιδική χαρά και διαπίστωσαν πως είναι ασφαλές το περιβάλλον για τα παιδιά και έδωσαν τη συναίνεσή τους;