Καταγγελία κατοίκων για εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Καταγγελία κατοίκων για εγκατάσταση και λειτουργία

κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Είμαστε κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας που καταγγέλλουμε την προσπάθεια εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας (5G) σε μια γειτονιά, στον προφητη ΗΛΙΑ , στην οποία σε απόσταση αναπνοής λειτουργούν ήδη άλλες 4 ή 5 κεραίες και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο.

Σε μια περιοχή τόσο επιβαρυμένη εδώ και χρόνια από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (πυλώνες υψηλής και μεσαίας τάσης της ΔΕΗ, μετασχηματιστές κ.ά), αρνούμαστε να παρακολουθούμε την γειτονιά μας να μετατρέπεται σε χώρο επικίνδυνο για την υγεία παιδιών, εγκύων, ευπαθών ομάδων και όλων των κατοίκων της περιοχής.

Αρνούμαστε να παρακολουθούμε την γειτονιά μας να μετατρέπεται σε παρκο κεραιων από τις εταιρείες κινητής, με βάση τον μεταξύ τους ανταγωνισμό για το ποια έχει καλύτερο σήμα.

Επιστήμονες αναφέρουν ότι:

• Οι επιπτώσεις της έκθεσης από ποικίλες πηγές ακτινοβολίας λειτουργούν αθροιστικά (δεν αποβάλλονται και απλά προστίθενται με τα χρόνια), στον οργανισμό του ανθρώπου, εξαρτώνται από την ηλικία και την κατάσταση της υγείας του εκτιθέμενου, καθώς και τον χρόνο που εκτίθεται σε αυτές. Φαίνεται τέλος, να συνδέονται σύμφωνα με μελέτες με αρκετά και σοβαρά προβλήματα υγείας .

• Τα όρια έκθεσης στην εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που έχουν μεταβληθεί προς τα κάτω από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) τα τελευταία χρόνια, δεν μας εξασφαλίζουν πληρως όμως σε καμία περίπτωση από τις βλαβερές επιδράσεις της.

Γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη:

1. Την ραγδαία αυξηση της τα τελευταία χρόνια με συνέπεια την συνεχή και ταυτόχρονη έκθεση του πληθυσμού σε πολλαπλές πηγές ακτινοβολίας.

2. Υπολογισθηκαν κυρια με βαση τις επιπτωσεις απο την θέρμανση των ιστών που προκαλει η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ενώ δεν έχουν διερευνηθεί πλήρως πληθώρα άλλων επιβαρυντικών μη θερμικών επιδράσεων που με μελετες προκαλουν και άλλες βλάβες στην υγεία με όποιες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις έχει αυτό: λευχαιμία, καρκίνο μαστού, του εγκεφάλου και των ακουστικών νεύρων, Αλτσχάιμερ, αυτισμός, αϋπνία, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, κατάθλιψη, αλλεργίες κ.ά.

3. Δεν υπολογίζουν την διαφορετική απορρόφηση των ακτινοβολιών από ενήλικες και παιδιά.

4. Επιπρόσθετα είναι γεγονός ότι υπάρχουν χώρες (π.χ. Ρωσία, Βέλγιο, Ελβετία)που έχουν θεσπίσει χαμηλότερα όρια από τα ελληνικά και απο αυτα που προτείνουν οι διεθνείς οργανισμοί

Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό ;

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ νόμιμο είναι στη χώρα που ζούμε, μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, να βρίσκει κάποιο πρόθυμο συνδημότη μας και να στήνει κεραία δίπλα σε Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία.

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ νόμιμο είναι στην ακριβώς απέναντι γωνία να είναι εγκατεστημένη άλλη μία τουλάχιστον, κεραία κινητής από άλλη εταιρεία ενώ σε απόσταση 100 μέτρων περίπου περιφερειακά, να φιγουράρουν άλλες τρεις κεραίες και ενώ ταυτόχρονα, οι πυλώνες της ΔΕΗ που θα υπογειοποιούνταν εδω και χρόνια εξακολουθούν να περνάνε πάνω από τα κεφάλια μας!

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ νόμιμο είναι στη χώρα που ζούμε το επίσημο κράτος σε ρόλο απλού παρατηρητή και συλλέκτη εγγράφων να αδειοδοτεί αυτή την εγκατάσταση.

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ νόμιμο είναι στη χώρα που ζούμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να περιοριζεται και να της αφαιρουν αρμοδιοτητες προκειμενου να διευκολυνθεί η εγκατασταση κεραιων.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ νόμιμο και ηθικό είναι να εξασφαλίζεται πρώτα από όλα η υγεία όλων των κατοίκων μιας περιοχής, η προστασία των παιδιών και των ευπαθών ομάδων.

Νόμιμο και ηθικό είναι τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε χώρους ελεύθερους από ηλεκτρομαγνητική ρύπανση, με εξασφάλιση της προστασίας της υγείας τους άμεσα και μακροπρόθεσμα.

Επικαλούμενοι την Αρχή της Προφύλαξης, αρνούμαστε να ανεχθούμε οποιεσδήποτε αυθαίρετες αποφάσεις εις βάρος της ζωής και της υγείας μας.

Ζητάμε την άμεση απομάκρυνση νόμιμων και παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας από την γειτονιά μας.

Στη βάση αυτή και προκειμένου να υπάρξει συντονισμός στις κινήσεις των κατοίκων και του Δήμου και για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα ενάντια στις κεραίες, επιθυμούμε να συνεργαστούμε με το δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις.

Για το σκοπό αυτό εχουμε απευθυνει ηδη εγγραφο μας στο ΔΗΜΟ στις 7/4/2021 το οποίο ζητήσαμε να κοινοποιηθεί και στις δημοτικές παρατάξεις.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Email επικοινωνιας

keraiesagvarvara4@gmail.com