Κινηματογραφική ταινία από τον “ΦΑΡΟ”: «Του Πόντου οι αντάρτες»

Μία ακόμα αξιόλογη προσπάθεια έκανε ο “ΦΑΡΟΣ” η οποία θα συζητηθεί όση λίγες στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα:

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», το Σάββατο και την Κυριακή 17 & 18 Απρίλη, βρέθηκε στο βουνό, για τις ανάγκες γυρισμάτων στην προσπάθεια του να δημιουργήσει μια ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στην ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, με θέμα «Του Πόντου οι αντάρτες».

Κατά τα έτη 1917-1922 οι Έλληνες του Πόντου για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και της αξιοπρέπειάς τους, ανέβηκαν στα βουνά με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, συγκρότησαν αντάρτικες ομάδες για να γλυτώσουν τις οικογένειες και το σπιτικό τους από τις βιαιοπραγίες, τις διώξεις και τις μεθόδους εξόντωσης των Τούρκων, που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους.

Συμμετείχαν περίπου 25 άτομα, υπό την καθοδήγηση της Προέδρου κ. Σοφίας Σαββίδου. Τα κείμενα υπέγραψε ο κ. Κυριάκος Σαχανίδης (Συγγραφέας της Ποντιακής Διαλέκτου). Σκηνοθέτες οι κ.κ. Λεωνίδας Περντετζής και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Εκτός από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου, φιλικά συμμετείχαν ο Ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Γκουντρουμπής.

Πριν φτάσουν στο σημείο των γυρισμάτων, πραγματοποιήθηκαν σε όλους του συμμετέχοντες rapid test.

Η ταινία θα προβληθεί στις 16 Μαΐου 2021 στο κανάλι του Συλλόγου στο youtube, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου υπάρχει απόδημος ελληνισμός.

Οι πληροφορίες είναι από δελτίο τύπου του Συλλόγου και οι φωτογραφίες από τα σημεία των γυρισμάτων στο βουνό πάνω από τον Βοτανικό Κήπο.