Διαγράμμιση διάβασης που δεν χρησιμοποιείται στην οδό Παπαφλέσσα…

Τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν είχε πρωτοαναλάβει η διοίκηση Μίχου, ο Αντιδήμαρχος επί της παιδείας κ. Σωτηρόπουλος, με συνεργείο του δήμου πήγε στην οδό Παπαφλέσσα και διαγράμμισε διάβαση πεζών.

Μάλιστα στο σημείο που έγινε η διαγράμμιση υπήρχε προστατευτικό κάγκελο για τα παιδιά που έβγαιναν από την παιδική χαρά, μη βρεθούν στο δρόμο, βγαίνοντας από αυτήν.

Τότε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας άσκησε κριτική επί του θέματος λέγοντας πως ο κ. Σωτηρόπουλος, έκοψε το προστατευτικό κιγκλίδωμα, δημιουργώντας κενό σε αυτό, για να δικαιολογήσει τη διαγράμμιση.

Πάντως δεκαεννέα μήνες μετά, δεν έχει αποδειχτεί η ωφελιμότητα της διαγράμμισης, αφού δεν εξυπηρετεί στο σημείο που έγινε και πολύ περισσότερο τους μαθητές του Α΄ Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια, την κλειδωμένη πόρτα του σχολείου επί της Στέφανου Σαράφη, ούτε τα παιδιά της παιδικής χαράς αφού η πλαϊνή πόρτα επί της Παπαφλέσσα είναι κλειδωμένη.

Αλλά ακόμα κι αν έγινε για να περνάνε κάποιοι απέναντι, η διαγράμμιση θα έπρεπε να γίνει στο μπροστινό μέρος της παιδικής χαράς επί της Στέφανου Σαράφη και όχι στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο ή να γίνει επιπλέον μία και μπροστά από την παιδική χαρά.

Δεν είναι κακό να υπάρχουν διαγραμμίσεις διαβάσεων πεζών, αρκεί να προβλέπονται (δεν μπορείς να κάνεις αυθαίρετα διαβάσεις όπου θέλεις) και να εξυπηρετούν. Όπως επίσης δεν μεμφόμεθα τον κ. Σωτηρόπουλο για την απόφασή του, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε μια πραγματικότητα.

Κάτοικος της γειτονιάς, με τον οποίο συνομιλήσαμε, μας είπε πως η διάβαση αυτή δεν χρησιμοποιείται από κανέναν και πως προτιμότερο είναι να επισκευαστεί το κιγκλίδωμα που κόπηκε και πως να διαγραμμιστεί διάβαση στην πλευρά της κεντρικής εισόδου της παιδικής χαράς, επί της Στέφανου Σαράφη.

Η αναφορά μας στο θέμα γίνεται επειδή διαβάσαμε σε κάποιο σαϊτ στο διαδίκτυο πως παραδόθηκαν ορισμένες παιδικές χαρές μεταξύ των οποίων και αυτή που βρίσκεται στη γωνία Σαράφη και Παπαφλέσσα…