Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών για την προστασία της Υγείας μας

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/4 στις 19.00 ΣΤΗΝ 2 ΥΠΕ (Θηβών 198, Ρέντη)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ!

Εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μαθήτριες, φοιτήτριες,

Η μαζική κινητοποίηση των φορέων της περιοχής μας στο Λοιμωδών, έδειξε την αποφασιστικότητα μας να παλέψουμε για την υγεία και τα δικαιώματά μας. Σας καλούμε να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα μας και να συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση στην 2 ΥΠΕ (Θηβών 198, Ρέντη) , την Τετάρτη 14 Απρίλη στις 19:00 το απόγευμα, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχή μας και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για την υπεράσπιση της υγείας μας και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!
Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) είναι μέρος της τραγικής κατάστασης ενός δημόσιου συστήματος Υγείας υπό κατάρρευση. Η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο για το κέρδος, αφού αρνείται κάθε αίτημα για ενίσχυση του συστήματος Υγείας. Θεωρεί αδιανόητη την επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας χωρίς αποζημίωση για την αποσυμπίεσή του νοσοκομείων και προτάσσει τη «συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», δηλαδή τη δημιουργία «πελατείας» για τους κλινικάρχες και τους ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων.
Στην οριακή λειτουργία των Κέντρων Υγείας, έρχονται να προσθέσουν και τον εμβολιασμό. Και το κάνουν χωρίς να τα ενισχύσουν με προσωπικό και μέσα. Έτσι, για να λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα «δανείζονται» χώρους και προσωπικό από τα ίδια τα ΚΥ, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αποδυνάμωση της λειτουργίας τους, τις ακυρώσεις ραντεβού κ.ο.κ.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!
Δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε εμάς και τις οικογένειές μας καθημερινά να κινδυνεύουμε! Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της κυβέρνησης περί ατομικής ευθύνης την στιγμή που δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο για να μας προστατεύσει στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να τηρηθεί σιγή νεκροταφείου τη στιγμή που το μόνο μέτρο που πάρθηκε για να ανοίξει μερικώς η εκπαίδευση είναι τα ατομικά τεστ των παιδιών μας!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

● Ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας στην περιοχή μας που θα ανακουφίσουν την ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία και θα συμβάλλουν καθοριστικά στον επιδημιολογικό σχεδιασμό, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

● Να επαναλειτουργήσει επιτέλους το «Λοιμωδών» ως Νοσοκομείο με σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, χειρουργεία, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, με όλες τις ιατρικές ειδικότητες.

● Να συσταθεί ΕΚΑΒ στην περιοχή με 24ωρη λειτουργία, με υποδομή για επείγοντα περιστατικά, εξοπλισμένο με γιατρούς, νοσηλευτές, σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

● Αποφασιστική ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες πληθυσμού της περιοχής μας.

● Να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας στην Αγία Βαρβάρα με όλο το απαραίτητο προσωπικό και υποδομές.

Όλοι και όλες την Τετάρτη 14/4 στις 19.00 στην 2 ΥΠΕ.

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας (Μέλος ΟΓΕ)