Προοδευτική » «Τσουχτερά» πρόστιμα συνολικού ύψους 477.000€ για παραβιάσεις κατά των υγειονομικών μέτρων

«Τσουχτερά» πρόστιμα συνολικού ύψους 477.000€ για παραβιάσεις κατά των υγειονομικών μέτρων

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν το Σάββατο συνολικά 82.411 ελέγχους και κατέγραψαν 1.478 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Έλεγχοι: 82.411

Πρόστιμα: 477.000€

Παραβάσεις: 1.478

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 477.000€. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (71.197).

Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας, μη νόμιμη μετακίνηση και μη κατοχή βεβαίωσης κυκλοφορίας.

Διοργάνωση και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις σε οικίες.

Παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων και εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών.

Μη τήρηση αναστολής λειτουργίας καταστήματος.

Παραβίαση της υποχρέωσης κατ’ οίκον παραμονής (καραντίνα).

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δεκατέσσερις (14) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, μη τήρηση του μέτρου της αναστολής λειτουργίας, καθώς και για διοργάνωση και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δύο (2) συλλήψεις ιδιοκτητών/υπευθύνων καταστημάτων για παραμονή πελατών στους εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων και τους επέβαλε συνολικά 6.000€ πρόστιμο (από 3.000€ αντίστοιχα), καθώς και από 300€ σε οκτώ (8) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 1.000€ σε προσωρινά υπεύθυνο κομμωτηρίου για παρουσία πελάτη χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού και 300€ σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000€ σε προσωρινά υπεύθυνο αναψυκτηρίου και 300€ σε πελάτη, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000€ σε εστιατόριο για παραμονή πελατών και από 300€ σε τέσσερις (4) πελάτες, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε διοργανώτρια συνάθροισης σε οικία και από 300€ σε έξι (6) παρευρισκόμενους, στην Περιφέρεια Αττικής.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Did you like this? Share it:

© 2021 Προοδευτική. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!