Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Οι παγκόσμιες ημέρες συνηθίζεται να εορτάζονται με κάποιο τρόπο. Αυτό δεν ίσχυσε για την παγκόσμια ημέρα υγείας στις 7/4, που φέτος βρήκε για 2 συνεχή χρονιά τις περισσότερες χώρες στη δίνη της πανδημίας. Στη χώρα μας τα πράγματα είναι χειρότερα. Στην κορύφωση του 3ου επιδημικού κύματος, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο και ακολουθεί μία αλλοπρόσαλλη πολιτική στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Αποτέλεσμα, η κοινωνία με εμφανή τα σημάδια της κόπωσης, να ζει σε συνθήκες φόβου και καθημερινής ανασφάλειας, ενώ οι ανθρώπινες ζωές που χάνονται συνεχώς αυξάνονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί ότι είναι επείγον ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έχει δημοσιοποιήσει ήδη τις προτάσεις του για το Νέο ΕΣΥ και αταλάντευτα υποστηρίζει και παλεύει για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ειδικά για τη δυτική Αθήνα απαιτεί:

• Άµεση στελέχωση µε ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, δηµιουργία ΜΕΘ και πλήρη κάλυψη όλων των ελλείψεων στις νοσοκοµειακές µονάδες, τα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ της Δυτικής Αθήνας. • Επίταξη ιδιωτικών κλινικών. • Λειτουργία ιατρείων υποδοχής COVID-19 σε κάθε Δήµο της Δυτικής Αθήνας. • Δωρεάν διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου COVID-19 σε σταθερή βάση σε όλους του Δήµους της Δυτικής Αθήνας, καθώς αναφερόµαστε στην πιο εκτεθειµένη στην πανδηµία Περιφερειακή Ενότητα. • Μέτρα προστασίας του πληθυσµού στους χώρους εργασίας και τα µέσα µαζικής µεταφοράς.

Στην πόλη μας η Οργάνωση Μελών Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έχει προγραμματίσει εβδομάδα ενημέρωσης των πολιτών με καθημερινές εξορμήσεις, διανέμοντας έντυπο υλικό, για τις θέσεις του κόμματος σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της περιοχής μας. Το Σάββατο βρέθηκε, για μία ακόμα φορά, στο νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα” που λειτουργεί ως γνωστό και σαν εμβολιαστικό κέντρο. Τα προβλήματα όμως σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων είναι πολλά. Περιορισμένη διάθεση βασικών υλικών, όπως τα αντισηπτικά, ακατάλληλες μάσκες που δυσκολεύουν το ήδη δύσκολο έργο του ιατρικού προσωπικού, ελλιπής καθαρισμός των χώρων κα.

Επιπλέον, δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται επειδή, παρά τις διαβεβαιώσεις υπευθύνων ότι το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο θα εξυπηρετεί -εκτός των υπολοίπων- όλους τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας, αυτό δεν ισχύει.

Η Ο.Μ. Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. θα συνεχίσει να διεκδικεί τη λειτουργία του Νοσοκομείου και μετά την πανδημία. Το πόσο πολύτιμη είναι η ύπαρξή του αποδείχτηκε περίτρανα τον τελευταίο χρόνο.

Ταυτόχρονα, θα παρακολουθεί και την εξαγγελθείσα δημιουργία των 2 ΤΟΜΥ στην περιοχή. Η σημαντική αυτή μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , είναι επιτέλους καιρός να έρθει και στην περιοχή μας. Να σημειωθεί ωστόσο, ότι η προκήρυξη των θέσεων για τη στελέχωση των 2 δομών, κάθε άλλο, παρά έργο όσων θέλουν να το παρουσιάσουν σαν δική τους επιτυχία είναι. Η αλήθεια είναι ότι η προκήρυξη, που δημοσιεύτηκε με μεγάλη καθυστέρηση, είναι πανελλαδική και δεν αφορά μόνο στο δήμο μας αλλά θέσεις στις ΤΟΜΥ της χώρας. Αυτό για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ευχόμαστε και θα αγωνιστούμε ώστε η παγκόσμια ημέρα υγείας του χρόνου να είναι τελείως διαφορετική. Γιατί η υγεία αποτελεί ύψιστο δημόσιο αγαθό.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ