Ενίσχυση της σηματοδότησης, στη διασταύρωση Χανίων και Ηρακλείου

Στην αναγραφή στο οδόστρωμα της οδού Ηρακλείου, στη διασταύρωση της με την οδό Χανίων, μεγάλων διαστάσεων της λέξης STOP, προχώρησε ο δήμος βάζοντας μάλιστα και αντανακλαστικά (μάτια της γάτας).

Έως ότου τοποθετηθούν φανάρια καλά γίνονται αυτές οι επιπλέον επισημάνσεις, μήπως και μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στο σημείο.

Σημειώνουμε πάντως πως παρ΄ ότι γράφτηκε η λέξη STOP, ο δήμος δεν έβαψε διαβάσεις  πεζών στις τέσσερις γωνίες της διασταύρωσης. Ούτε καν σε μία από αυτές.

Από εκεί δεν περνούν μόνο οχήματα αλλά και πεζοί, οι οποίοι επίσης οφείλουν να κινούνται βάσει του ΚΟΚ και να διασχίζουν τους δρόμους από τις διαβάσεις που οφείλει ο δήμος να βάψει στο οδόστρωμα.

Η πίεση προφανώς οδήγησε ορισμένους σε βιαστικές δουλειές.

Επίσης σημειώνουμε πως στην προηγούμενη διασταύρωση, Αβέρωφ και Βενιζέλου δεν έχει παρθεί ακόμα κανένα ιδιαίτερο μέτρο αποφυγής τροχαίων και της διαγράμμισης διάβασης πεζών.

Όπως επίσης στη διασταύρωση πέντε δρόμων στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου και εκεί γίνεται χαμός χωρίς διαβάσεις πεζών και από σήμερα θα ξαναπερνούν οι μαθητές με κατεύθυνση προς και από το σχολικό συγκρότημα, δεν βάφτηκε καμία διάβαση πεζών.

Όπως επίσης και σε ένα άλλο επικίνδυνο σημείο στη διασταύρωση των οδών Π. Π. Γερμανού και Θεμιστοκλέους, όπου τα ατυχήματα είναι συχνά, με το τελευταίο μάλιστα που συνέβη το περασμένο Σάββατο με το σοβαρό τραυματισμό συμπολίτη μας δικυκλιστή.