Σοβαρό ατύχημα ξανά, Π. Π. Γερμανού και Θεμιστοκλέους

Προχθές Σάββατο 10 Απριλίου 2021, λίγο μετά το μεσημέρι, είχαμε για πολλοστή φορά, σοβαρό ατύχημα στην διασταύρωση Π. Π. Γερμανού και Θεμιστοκλέους.

Συμπολίτης μας που επέβαινε σε δίτροχο όχημα προκειμένου από την Θεμιστοκλέους να βρεθεί στην Π Π. Γερμανού, έπεσε  σε αυτοκίνητο που οδηγούσε επίσης συμπολίτισσά μας και κατέβαινε τον κεντρικό αυτό δρόμο, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του δικυκλιστή και την μεταφορά του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Έχουμε πολλές φορές στο παρελθόν αναφερθεί στα επικίνδυνα σταυροδρόμια της πόλης μας και ένα από τα πιο προβληματικά είναι και το συγκεκριμένο. Ο λόγος είναι πολύ απλός: δεν υπάρχει ορατότητα για τους οδηγούς που βγαίνουν από την Θεμιστοκλέους στην Π. Π. Γερμανού.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, παρά το ότι ακριβώς απέναντι από τη Θεμιστοκλέους, στο πεζοδρόμιο της πλατείας που βρίσκεται το αναψυκτήριο Ο “ΛΙΘΟΣ”, υπάρχει καθρέπτης ελέγχου της καθόδου, κανείς δεν τον αξιοποιεί και προσπαθεί μόνος του να δει αν κατεβαίνει κανείς τον κεντρικό δρόμο της πόλης μας.

Όμως, η περίεργη κλίση του δρόμου, ένα ΚΑΦΑΟ, μια τεράστια κολώνα της ΔΕΗ και ένας πράσινος κάδος σχεδόν στη γωνία, δεν επιτρέπει την ορατότητα στους οδηγούς. Έτσι αναγκάζονται να βγάζουν αρκετά μέσα στην Π. Π. Γερμανού το όχημά τους, με αποτέλεσμα τα συχνά ατυχήματα και ακόμα συχνότερα τους διαπληκτισμούς μεταξύ των οδηγών.

Θεωρούμε πως πρέπει άμεσα να κινηθεί ο Δήμος, μεταφέροντας τα πεζοφάναρα  που υπάρχουν λίγα μέτρα πιο κάτω, στις γωνίες «καρμανιόλα» Π. Π. Γερμανού και Θεμιστοκλέους, με τη λειτουργία τους σαν κανονικούς ρυθμιστές της κυκλοφορίας.

Επίσης, πρέπει να αλλάξουν άμεσα, θέση το ΚΑΦΑΟ και ο πράσινος κάδος, προκειμένου να αποκατασταθεί η ορατότητα των διερχόμενων οδηγών.

Σημειώνουμε πως η οδός Θεμιστοκλέους λαμβάνει τον κύριο όγκο των οχημάτων από τη Γρηγορίου Λαμπράκη (φυλακές) προς την πόλη μας.

Επίσης σημειώνουμε πως όταν ολοκληρωθούν τα έργα που γίνονται στα οικόπεδα στην Π. Π. Γερμανού και λειτουργήσει το κομμάτι αυτό η παρουσία συμπολιτών μας θα είναι αυξημένη.