Σκέρτσος: Από τα μέσα Μαΐου και μετά η συζήτηση για την οριστική άρση των περιορισμών


Την εκτίμηση ότι ο στόχος της ανοσίας της αγέλης είναι όλο και πιο κοντά, εξέφρασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ένας «βασικός παράγοντας που θα αυξάνει τους βαθμούς ελευθερίας σε σχέση με τη λειτουργία της οικονομίας, της κοινωνίας, της εκπαίδευσης».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «από τα μέσα Μαΐου μπορούμε να συζητήσουμε για μια οριστική άρση των περιορισμών», ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί ένα ελεγχόμενο και ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας με όλα τα «εργαλεία» που δίνει αυτή τη στιγμή η επιστήμη.

«Έως το Πάσχα θα έχουμε υπερβεί τα 3 εκατ. εμβολιασμούς και τον Μάιο και τον Ιούνιο θα έχουμε ακόμη περισσότερους εμβολιασμούς. Από τα μέσα Μαΐου μπορούμε να συζητήσουμε για μια οριστική άρση των περιορισμών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Σκέρστος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για υψηλότερη συμμόρφωση στα μέτρα. Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ επέκρινε τα φαινόμενα πολυφωνίας μεταξύ των ειδικών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει δυσφορία στην κυβέρνηση για την επιτροπή. «Η κυβερνητική γραμμή ανακοινώνεται την Παρασκευή από τον κ. Χαρδαλιά» τόνισε.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα ο δείκτης θετικότητας και όχι τόσο ο απόλυτος αριθμός κρουσμάτων. Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, πρέπει «να μας απασχολεί ο δείκτης θετικότητας και όχι ο απόλυτος αριθμός των κρουσμάτων. Τρεις χιλιάδες κρούσματα είχαμε και τον Νοέμβριο με τα μισά τεστ, τρεις ή τέσσερις χιλιάδες κρούσματα έχουμε και τώρα με διπλάσια ή και υπερδιπλάσια τεστ. Ενδεικτικά χθες είχαμε 75.000 τεστ και 4.309 κρούσματα», συμπλήρωσε.

Η συζήτηση περί απολύτων αριθμών κρουσμάτων είναι, όπως είπε «σε ένα βαθμό άτοπη, να μας απασχολεί και να αποτελεί το βασικό κριτήριο για τη διαμόρφωση τόσο της ειδησεογραφίας όσο και των αποφάσεων». Διερωτήθηκε δε, πώς μπορεί να συμβαίνει με τον ίδιο ή υψηλότερο δείκτη θετικότητας σε άλλες χώρες να υπάρχουν ανοιχτές περισσότερες δραστηριότητες από ό,τι στην Ελλάδα.

πηγή: LIFO.gr