Τηλεδιάσκεψη του ΠΕΣΥΔΑΠ, για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Τηλεδιάσκεψη του ΠΕΣΥΔΑΠ με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργο Στεργίου για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Τηλεδιάσκεψη με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στεργίου είχε χθες ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων περιοχής Αθήνας – Πειραιά Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, στο πλαίσιο των συνεχών ενημερώσεων και επαφών που πραγματοποιεί τον τελευταίο μήνα ο Σύνδεσμος με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, αναφορικά με το νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς.

Από την πλευρά της ΝΔ, συμμετείχαν επίσης η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου και ο Συντονιστής για θέματα Φιλοζωίας Σίμος Χριστοφάκης.

Εκ μέρους του ΠΕΣΥΔΑΠ, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΕΣΥΔΑΠ, Δημήτρης Τσατσαμπάς, Μιχάλης Ευθυμιάδης και Γιώργος Γκόγκος.

Συμμετείχε επίσης η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Πειραιά “Πρωτοβουλία για τα αδέσποτα” Σοφία Χαλικιά.

Στον ανοιχτό και γόνιμο διάλογο που επακολούθησε, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους, μέσα σε ένα κλίμα σεβασμού των εκατέρωθεν επιχειρημάτων.

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ ενημέρωσε για τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΕΣΥΔΑΠ σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μεταξύ άλλων, ο Γρ. Γουρδομιχάλης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει διάλογος της κυβέρνησης με την ΚΕΔΕ και τους εξειδικευμένους φορείς της Αυτοδιοίκησης πριν το σχέδιο νόμου τεθεί σε διαβούλευση καθώς και ότι είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση για την επιχορήγηση των ΟΤΑ, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις φροντίδας των αδέσποτων.

Ο Γραμματέας της Ν.Δ. από την πλευρά του, αφού σημείωσε ότι το νομοσχέδιο είναι υπό διαμόρφωση και ότι μόνο οι γενικές αρχές του έχουν δημοσιοποιηθεί, δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς που κατατέθηκαν από τον ΠΕΣΥΔΑΠ. Τόνισε χαρακτηριστικά: “Τα όσα έχουν παρουσιαστεί από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελούν τους βασικούς άξονες ενός ολιστικού σχεδίου προκειμένου να υπηρετηθεί αποτελεσματικά το όραμά μας για «Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο»”.

Ο Γραμματέας της ΝΔ αποδέχθηκε πρόσκληση του Προέδρου του Συνδέσμου να επισκεφτεί το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, που λειτουργεί με ευθύνη του ΠΕΣΥΔΑΠ και αποτελεί τη μεγαλύτερη δομή περίθαλψης αδέσποτων ζώων της χώρας, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.


Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων περιοχής Αθήνας – Πειραιά
τηλ. επικοινωνίας: 210-4015451 φαξ: 210-4015452