Εξελίξεις στην ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας – Νέο Δ.Σ. στον Φορέα – “Τρικυμία” από το δελτίο τύπου της παράταξης Γιάγκα

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το δελτίο τύπου της παράταξης του κ. Μιχάλη Γιάγκα “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”, εχθές το απόγευμα σχετικά με την ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας και τις εξελίξεις σε αυτήν.

Το δελτίο τύπου ακολούθησαν δύο ανακοινώσεις.

Η πρώτη την οποία δημοσιεύσαμε και μας στάλθηκε από την πρώην αρχηγό της ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας κ. Βάσω Φίλη και η δεύτερη ανακοίνωση, την οποία επίσης δημοσιεύσαμε, από το νέο Δ.Σ. του παραπάνω φορέα, το οποίο αναγνωρίζεται από τα κεντρικά της ΕΔΟΚ.

Σημειώνουμε πως η ανακοίνωση του νέου Δ.Σ. καταλήγει ως εξής: Εκτός του νέου Δ.Σ. ουδείς άλλος έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε δηλώσεις!”

Όπως έγκαιρα και έγκυρα η εφημερίδα μας, έχει καταγράψει όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Εθελοντική αυτή ομάδα, συνεχίζει να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στον Εθελοντικό αυτόν φορέα.

Η ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας, συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή και δεκατρία από τα δεκαέξι μέλη της που συμμετείχαν σε αυτήν, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από αυτήν. Μάλιστα το αποτέλεσμα της συνεδρίασης στάλθηκε και στα Κεντρικά της ΕΔΟΚ, επισημοποιώντας την απόφασή τους.

Σημειώνουμε πως τρία από τα μέλη της συνεδρίασης, τα οποία ήταν κατά της αποχώρησης από την ΕΔΟΚ, εκτιμώντας την ιστορία αλλά και την ανταπόκριση του κόσμου στο έργο της, αποφάσισαν να συνεχίσουν στον φορέα της πόλης μας, όπως άλλωστε έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα.

Σημειώνουμε πως ο δήμος μας, ετοιμάζει ανάλογη εθελοντική ομάδα  και ήδη ορισμένα από  τα άτομα που αποχώρησαν το τελευταίο διάστημα από την ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας, βρίσκονται προ των θυρών του νέου φορέα.

Δικαίωμα του καθένα είναι να αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στον έναν ή άλλον φορέα. Δεν είναι όμως  δικαίωμα κανενός με κινήσεις του και πράξεις του να αμαυρώνει την ιστορία αυτού του φορέα.

Όσοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν με γειά τους με χαρά τους.

Ας αφήσουν τα υπόλοιπα στελέχη της ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας και το νέο Δ.Σ., να προσπαθήσουν την ανασύνταξη του φορέα τους.

Με την οικειοθελή αποχώρησή τους πλέον, είναι αυτονόητο πως, δεν έχουν το δικαίωμα να ομιλούν εξ αυτής και πολύ περισσότερο να χρησιμοποιούν τα σύμβολά της, την υποδομή της και τα αρχεία της, τα οποία πρέπει να παραδώσουν στο νέο Δ. Σ. που υπάρχει αυτή τη στιγμή και αναγνωρίζεται από τα κεντρικά της ΕΔΟΚ.

Νομικοί δεν είμαστε, ας ενημερωθούν από κάποιον δικηγόρο σχετικά, προς αποτροπή περαιτέρω δυσάρεστων εξελίξεων και καταστάσεων…