Μετά το δημοσίευμά μας, κουβούκλιο στη σκάλα χωματερή – Τα αρνητικά σχόλια παραμένουν

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα (μεσημέρι Τρίτη 16 Μαρτίου) η κατασκευή και τοποθέτηση κουβουκλίου από λαμαρίνα, στις σκάλες που οδηγούν σε αχρησιμοποίητο υπόγειο, κάτω από το ΚΕΦΑ, μετά το δημοσίευμά μας, για κατάσταση χωματερής που είχε δημιουργηθεί εκεί, κάτω από τα παράθυρα του Κέντρου.

Εστία μόλυνσης λίγα μέτρα από τα μαγειρεία, τα γραφεία εργαζομένων, τα ιατρεία του.

Ελπίζουμε στο μέλλον να μην  ξανααφεθεί ο χώρος να μεταμορφωθεί σε ανθυγιεινή εστία…

Δεν γνωρίζουμε πόσο καλή καθαριότητα έγινε στις σκάλες, ούτε πόσο σταθερή κατασκευή είναι αυτό το κουβούκλιο, αλλά ο αγωγός αποχέτευσης από τον οποίο φεύγουν λύματα που τρέχουν στο πλακόστρωτο της σούδας παραμένει σουρωτήρι.

Οι εικόνες που δημοσιεύσαμε πριν δύο ημέρες ήταν αποκαλυπτικές και απαράδεκτες για δημόσιο χώρο αφού η σούδα είναι κοινόχρηστος των πολυκατοικιών και εκτός από πέρασμα των κατοίκων σε αυτόν παίζουν μικρά παιδιά.

Ήταν ντροπή για την πόλη μας η κατάσταση που επικρατούσε και εν μέρει αντιμετωπίστηκε μετά το δημοσίευμά μας και την παρέμβαση της Δημοτικής Συμβούλου κ. Σοφίας Κοσμίδου π. Αντιδημάρχου της παράταξης “Η Δική μας Πόλη” του κ. Γιώργου Καπλάνη, με δηλώσεις της στην εφημερίδα μας.

Σημειώνουμε πάντως πως το σκουριασμένο κιγκλίδωμα χρειάζεται βάψιμο τόσο για λόγους αισθητικής όσο κυρίως και υγιεινής.

Με την ανάδειξη του προβλήματος και την άμεση ανταπόκριση του δήμου, την πρώτη εργάσιμη ημέρα, από το δημοσίευμά μας, γίνεται αποδεκτός και παραδεκτός ο σημαντικός ρόλος της εφημερίδας μας, στο να επισημαίνει τέτοια θέματα, που χρειάζονται, παρέμβαση από το δήμο.

Τα σχόλια όμως για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που απειλούσε τη δημόσια υγεία όμως παραμένουν, παρά την παρέμβαση που έγινε…