Νέο φορέα εθελοντών ιδρύει ο δήμος – Η ΕΔΟΚ συνεχίζει και θα συνεργάζεται με αυτόν

Εθελοντική Ομάδα διασωστών, η οποία θα ανήκει στην Πολιτική Προστασία του Δήμου και θα διευθύνεται από την αρμόδια Αντιδήμαρχο, υπάρχει στα σκαριά, όπως πληροφορηθήκαμε.

Αντικείμενο αυτής της ομάδας ανάλογο ή παραπλήσιο με εκείνο της ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας, η οποία έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας, από την έως τώρα δράση της.

Συζήτηση για το τέλος της ΕΔΟΚ στην πόλη μας, δεν τελεσφόρησε, αφού τα μέλη της δεν επιθυμούν να μεταβούν στον νέο φορέα, μέχρι προ ολίγων ημερών, εκτός δύο ατόμων, τα οποία ήδη έχουν αποχωρήσει και θα πάρουν μέρος σε αυτόν.

Η νέα εθελοντική ομάδα εφ΄ όσον συσταθεί, θα περάσει από εξετάσεις, ελέγχους, ασκήσεις και άλλες δοκιμασίες τις οποίες ήδη τα μέλη της ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας έχουν ολοκληρώσει στο μεγαλύτερο μέρος τους, αλλά θα κληθούν να επαναλάβουν μέρος αυτών, βάσει του νέου σχεδίου της Γενικής Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας.

Η ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας που στεγάζεται σε χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της και δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά με το νέο φορέα.

Τώρα εάν μελλοντικά ο νέος φορέας του δήμου ισχυροποιηθεί και τα μέλη του αποκτήσουν τις ικανότητες των μελών της ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας και πλέον υπάρξει σύγκρουση αρμοδιοτήτων και παρεμβάσεων μεταξύ τους, κανένας δεν γνωρίζει τι θα συμβεί…

Πάντως δεν έχουν έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις μεταξύ δήμου και ΕΔΟΚ και η συνεργασία τους είναι άψογη αυτήν την εποχή.

Υπογραμμίζουμε επίσης πως η εφημερίδα μας δεν είναι αρνητική στην κίνηση του δήμου. Η πόλη μας χρειάζεται εθελοντικό κίνημα.

Προς το παρόν αυτά από την πλευρά του εθελοντισμού στην πόλη μας.