Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο: «Καμία Απόλυση Συμβασιούχων Εργαζομένων»

«Καμία Απόλυση Συμβασιούχων Εργαζομένων»

“ΔΕΝ σταματά να μας εκπλήσσει ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος με τα «δρακόντεια» μέτρα που λαμβάνει απέναντι στους εργαζόμενους.

Στέλνει στον Ο.Α.Ε.Δ., για λόγους τιμωρίας, «έκθεση περί διακοπής απασχόλησης
εργαζομένων για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο»!! δηλαδή, έκθεση για απόλυση από τον Ο.Α.Ε.Δ. δύο (2) συμβασιούχων εργαζομένων κοινωφελούς προγράμματος των 550,36€ μηνιαίως!

«Αναγκάστηκε» ο κ. Δήμαρχος, μετά από τις αναφορές του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Πουλάκη και της επί σειρά μηνών εξασφαλισμένης συμβασιούχας εργαζόμενης, Επόπτρια Δημόσιας Υγείας, του Δήμου επειδή:

η μία εργαζόμενη, οδοκαθαρίστρια, κατηγορείται ότι δεν φορούσε μάσκα! και γιλέκο! και ο δεύτερος εργαζόμενος, αποθηκάριος σε κλειστό χώρο, κατηγορείται ότι δεν φορούσε γιλέκο!

Άραγε ο κ. Δήμαρχος, θα επιδείξει εξίσου την ίδια πυγμή και αποφασιστικότητα απέναντι στους Αντιδημάρχους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι δεν φοράνε μάσκα, δεν τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και των δημοτών γράφοντας τους νόμους στα παλιά τους υποδήματα; δεν είδε φωτογραφίες από τοπικό ηλεκτρονικό τύπο;”

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο και αναφέρεται σε έκθεση για απόλυση δύο συμβασιούχων από τον ΟΑΕΔ, όπως αναγράφει σε αυτό.