Άκαρπη και η χθεσινή μέρα – Το σκυλί εμφανίζεται και δεν μπορούν να το πιάσουν…

Άκαρπη εξελίχτηκε και η χθεσινή μέρα όσον αφορά το αδέσποτο, το οποίο για δωδέκατη ημέρα σήμερα, μετά την επίθεση σε συμπολίτισσά μας, παραμένει άπιαστο στην περιοχή του γηπέδου στα Ριμινίτικα.

Παρ΄ ότι και εχθές το μεσημέρι εμφανίστηκε περίπου για ένα μισάωρο και είχε ξαπλώσει στο πεζοδρόμιο της οδού Φλέμινγκ και λιαζότανε και ενημερώθηκε ο δήμος σχετικά, όταν εργαζόμενος στο δήμο το πλησίασε να του δώσει φαγητό με υπνωτικές ουσίες το σκυλί έφυγε νωχελικά, χωρίς να δοκιμάσει από το φαγητό.

Το σκυλί πλέον ή γνωρίζει ή διαισθάνεται,  το λόγο που τον  πλησιάζουν και απομακρύνεται. Ίσως και ο τρόπος που το πλησιάζουν δεν είναι ο σωστός και άθελα τους το “διώχνουν”.

Εδώ λοιπόν χρειάζεται παρέμβαση ειδικών επί της παγίδευσης ζώων για να το πιάσουν. Δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια, που γίνεται, απαιτούνται και γνώσεις.

Με ερασιτεχνισμούς δύσκολα το τετράποδο θα πιαστεί και θα συνεχίζει να σουλατσάρει ελεύθερο ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους.

Ο δήμος πρέπει να τελειώνει με αυτό το θέμα.

Ας εξαντλήσει κάθε μέσον και φορέα με τον οποίον μπορεί να συνεργαστεί μαζί του, διότι το ζώο πρέπει να πάει για έλεγχο και έχει καθυστερήσει υπέρμετρα.

Κάθε μέρα που περνάει εκτίθεται ο δήμος για την αναποτελεσματικότητά του και την αδυναμία του να πιάσει το αδέσποτο, που έχει αναστατώσει ολόκληρη περιοχή.

Μάλιστα όταν πάνε εργαζόμενοι του δήμου να του βάλουν το φαΐ με τα υπνωτικά, ή απλοί πολίτες, ακόμα κι εθελοντικά, ο Δήμος οφείλει να τους προστατεύει, με κάποια ιδιαίτερα ρούχα και γάντια, αφού το τετράποδο είναι επιθετικό και όπως αποδείχτηκε και επικίνδυνο.

Εν τω μεταξύ πληθαίνουν τα σχόλια και οι καταγγελίες και από άλλους συμπολίτες μας, σχετικά με την επιθετικότητα του συγκεκριμένου ροντ βάϊλερ. Παρακάτω δημοσιεύουμε ένα μικρό μέρος από αυτά, χωρίς να τα σχολιάσουμε εμείς: