Προοδευτική » Πράσινο Κίνημα: Μέγιστες ποινές στους παιδεραστές

Πράσινο Κίνημα: Μέγιστες ποινές στους παιδεραστές

Ενόψει της συζήτησης στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, στον απόηχο της ερεβώδους υπόθεσης των καταγγελιών περί σεξουαλικής κακοποίησης ακόμα και ανήλικων παιδιών, το Πράσινο Κίνημα υπενθύμισε την κατατεθειμένη πρότασή του για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τη σεξουαλική κακοποίηση και για τα ζητήματα παραγραφής.

Πιο συγκεκριμένα, στο Συνέδριο του κόμματος είχε εγκριθεί η πρόταση για την εξάντληση της αυστηρότητας των ποινών σε όσους καταδικάζονται για παιδεραστία.

Ήταν μία ξεκάθαρη πρόταση του Πράσινου Κινήματος στο πλαίσιο των αγώνων υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών.

Πλέον, αποτελεί αδήριτη ανάγκη να προχωρήσουν οι απαραίτητες θεσμικές πρωτοβουλίες για πιο αυστηρές ποινές για τους θύτες σεξουαλικών εγκλημάτων, με αποκορύφωμα όσους εγκληματούν εις βάρος ανηλίκων.

Παράλληλα, εκτός από την θέσπιση Κωδίκων Δεοντολογίας, θα πρέπει να υπάρξουν και αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, οι οποίες, μεταξύ άλλων θα προβλέπουν τουλάχιστον την αύξηση της παραγραφής στα 20 έτη και η οποία να ξεκινά μετά την ενηλικίωση του θύματος.

Did you like this? Share it:

© 2021 Προοδευτική. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!