Γ. Καπλάνης: Συκοφαντίες οι καταγγελίες Βασιλάκου

Άμεσα απάντησε ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, στις καταγγελίες του επικεφαλής της Δημοτικής Αντιπολίτευσης, Θεόδωρου Βασιλάκου, ο οποίος έκανε λόγο για σκάνδαλο πρόσληψης στο Δήμο, με έγγραφα που προσκόμισε στην εφημερίδα «Δικαιοσύνη Σήμερα».

Η απάντηση του κ. Καπλάνη, η οποία μάλιστα πρωτοκολλήθηκε, ακολουθεί λέξη προς λέξη:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

NOMOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Αγία Βαρβάρα 12.2.2015

Αρ.Πρωτ ΔΗΜ: 23

Γραφείο Δημάρχου

Δ/νση: Αριστομένους 8

Τηλ. 213.2019365-6

Fax. 213.2019394

e-mail: grdim@agiavarvara.gr

Προς

Εφημερίδα Δικαιοσύνη

Σχετικά με την κακόβουλη “καταγγελία” του κ. Βασιλάκου για δήθεν αδιαφανείς κλπ διαδικασίες για την πρόσληψη συνεργάτη του Δημάρχου Αγ. Βαρβάρας και πάντως για την αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωρίζω, εν συντομία, τα εξής:
1) Δημόσια, και συγκεκριμένα στις 3-10-2014, γνωστοποιήθηκε από την εφημερίδα «ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ» η πρόσκληση Δημάρχου για την κάλυψη μίας θέσης συνεργάτη με τα προσόντα που ορίζει. Η ίδια πρόσκληση αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του δήμου. Αυτό δείχνει ότι ανεμπόδιστα κάθε ενδιαφερόμενος μπορούσε να υποβάλλει τη σχετική αίτηση του. Άρα είναι ένα κοινό ψεύδος ο ισχυρισμός του “καταγγέλλοντος” περί μη τήρησης των κανόνων της δημοσιότητας για την παραπάνω θέση.
2) Ομοίως είναι ψευδής ο ισχυρισμός περί μη ύπαρξης άλλης υποψηφιότητας. Το ακριβές είναι ότι υπήρξαν άλλες δύο υποψηφιότητες για την κατάληψη της θέσης. Άρα είναι προφανής η κακοβουλία του “καταγγέλοντος” και ως προς αυτό το σημείο. Είναι δε τέτοιας έντασης που φτάνει στο σημείο να μην αναγνωρίζει ότι ο δήμαρχος έχει τη διακριτική ευχέρεια να επιλέξει τον συνεργάτη του ανάμεσα σ’ αυτούς που πληρούν τα εκ του νόμου απαιτούμενα προσόντα. Αυτό το δικαίωμα που ο νόμος δίδει στον εκάστοτε δήμαρχο, ο κ.Βασιλάκος θέλει αυθαίρετα να το καταργήσει.
3) Ακόμη περισσότερο είναι αναληθής ο ισχυρισμός του ότι ο νόμος απαγορεύει την πρόσληψη στη θέση συνεργάτη δημάρχου αποφοίτου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εδώ ο κ. Βασιλάκος είτε αγνοεί το νομοθετικό πλαίσιο είτε κακόβουλα δεν το παραθέτει για να πλήξει τη δημοτική αρχή. Ενημερώνουμε λοιπόν τους αναγνώστες σας ότι κατά τις διατάξεις του αρθ. 45 του ν. 3979/11 “Η πλήρωση μίας θέσης, εκ των θέσεων που προβλέπονται στην παρ. 1 του άρθ. 163 του ν. 3584/07 και της παρ.1 του άρθ. 243 του ν. 3852/10, μπορεί να γίνει ή με πρώην δήμαρχο ή με απόφοιτο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδίκευση σε επαγγελματικό τομέα αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α., που αποδεικνύεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης γ’ της παρ. 3 του άρθρου 163 του ν. 3584/2007. Στις περιπτώσεις αυτές η θέση που πληρούται αποτελεί θέση συνεργάτη δημάρχου ή περιφερειάρχη”.
Η προσληφθείσα, λοιπόν, στη θέση συνεργάτη δημάρχου είναι απόφοιτη δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (με πείρα 5ετίας, αποδεικνυόμενη από σειρά προηγούμενων συμβάσεων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ) πράγμα που γνωρίζει καλά και ο ίδιος ο κ. Βασιλάκος ως πρώην αντιδήμαρχος. Ας μην προβάλει, λοιπόν, τον εαυτό του ως υπερασπιστή της αξιοκρατίας εξαπολύοντας συκοφαντίες ή διατυπώνοντας φανερές ανακρίβειες κλπ διότι δεν πείθει κανένα !!
4) Τέλος, ο κ. Βασιλάκος αγνοεί ότι η νομιμότητα της προσληφθείσας, εκτός της τήρησης των όρων του νόμου, ελέγχθηκε και από την αρμόδια υπηρεσία της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αυτό διότι, με την αρχική έκδοση του χρηματικού εντάλματος μισθοδοσίας της, ελέγχεται, μεταξύ άλλων, και η νομιμότητα της πρόσληψης. Δηλαδή και ο δεύτερος (!) αυτός έλεγχος επιβεβαίωσε την νομιμότητα της πρόσληψης.
Καλλίτερα θα ήταν λοιπόν ο κ. Βασιλάκος, από τη θέση του στην αντιπολίτευση, αντί της ανέξοδης κατασυκοφάντησης της δημοτικής αρχής, να συμβάλλει με υλοποιήσιμες προτάσεις στη λύση των προβλημάτων της πόλης μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΚΑΠΛΑΝΗΣ

πηγή: εφημερίδα «Δικαιοσύνη Σήμερα», www.dikaiosinisimera.gr