Συνέντευξη: Μιχάλης Καρχιμάκης: “Να ξανά-συγκινήσουμε όλους…”


Συνέντευξη: Μιχάλης Καρχιμάκης: “Να ξανά-συγκινήσουμε όλους όσοι, μας γύρισαν την πλάτη αλλά πίστεψαν και πιστεύουν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.”

Ο Πρώην Υπουργός με το ΠΑΣΟΚ και νυν μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Καρχιμάκης, παραχώρησε μια “ασυνήθιστη”-μακριά από τα τετριμμένα συνέντευξη εφ’όλης της επικαιρότητας στον Eκδότη του “The Socialist”, Γαβρή Άγγελο.

Ο κύριος Καρχιμάκης χαρακτήρισε τις διερευνητικές επαφές για έναρξη διαλόγου με την Τουρκία, εμμέσως ως “τορπιλισμένες” λόγω της πολιτικής της “κρυφής ατζέντας” που εφάρμοσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα Εθνικά μας ζητήματα ενώ επανέλαβε με σαφήνεια τις “κόκκινες γραμμές” που έχει θέσει από νωρίς το Κίνημα Αλλαγής. Στη συνέχεια, σχολίασε το ζήτημα του “σχεδίου” εμβολιασμού που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση ενώ πρότεινε συγκεκριμένα, στοχευμένα μέτρα, “αναζωογόνησης” της αγοράς, επισημαίνοντας τους όρους αδιαφάνειας και τον χαρακτήρα “προχειρότητας” από μέρους του Υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης της χώρας μας.

“Τέλος” στην κουβέντα περί αποπομπής του Ανδρέα Λοβέρδου ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου από την Φ.Γεννηματά, έβαλε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, επισημαίνοντας όμως, πως “θα φανεί στο μέλλον” γιατί έκανε την επιλογή αυτή τώρα η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Αναφορικά με την “Προοδευτική Διακυβέρνηση”, ο Κος Καρχιμάκης τόνισε πως ακριβώς την ίδια φράση είχε χρησιμοποιήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974, τότε δεν σήμαινε “σύμπλευση” με κανένα κόμμα, το ίδιο σημαίνει και σήμερα, ενώ πρόσθεσε “δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς να βρίσκει άλλες ερμηνείες ή να ενοχλείται” με την φράση αυτή!

Κλείνοντας, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, έδειξε τον δρόμο που θα κάνει ξανά την Δημοκρατική Παράταξη, μεγάλη και πρωταγωνιστή στις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα.