Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια – Λύκεια

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, ανοίγουν τελικά τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως ανακοίνωσε επίσημα η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους. Δεν ανοίγουν τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές.

Θετική η η εισήγηση των λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την 1η Φεβρουαρίου. Σε σύσκεψη της επιτροπής «σοφών» του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της Covid-19, οι ειδικευμένοι γιατροί κατέληξαν στην εισήγηση προς την κυβέρνηση για επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων.

Κατα τη διάρκεια της ενημέρωσης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα Λύκεια τα οποία θα παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» περιοχές, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση. Παράλληλα η υπουργός ξεκαθάρισε ότι στα σχολεία που ανοίγουν θα ισχύουν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Οπως ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, η επιστροφή των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια, θα πραγματοποιηθεί με εφαρμογή των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων όπως:

υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
διαφορετικά διαλείμματα για τις ομάδες μαθητών
σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες
η χρήση αντισηπτικών
τακτικοί καθαρισμοί και αερισμοί των χώρων
και τα ειδικότερα μέτρα για τη λειτουργία των κυλικείων, των εργαστηρίων πληροφορικής, για τη χρήση μουσικών οργάνων κλπ
σχολικοί εορτασμοί με τα απαραίτητα μέτρα

Δεν ανοίγουν τα Φροντιστήρια

Σύμφωνα με την ενημέρωση περιμένουμε και τρίτο κύμα.

πηγή: MyOTA.gr