Υπέρμαχη της καταδυνάστευσης της έκφρασης (Γράφει η Χριστιάνα Κρεββατά)


Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Αγίας Βαρβάρα δεν γνωρίζει από διοίκηση, από διαχείριση καταστάσεων πόσο μάλλον δεν γνωρίζει τι σημαίνει «στέκομαι δίπλα στους συμπολίτες μου». Κατά καιρούς προσπαθεί να μας πείσει ότι στέκεται δίπλα στους μαθητές, στους εργαζόμενους, στους ηλικιωμένους, στους επιχειρηματίες και… στους πάντες. Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι δεν θυμάται να τηρήσει τις δηλώσεις της και με τις ενέργειές της διαψεύδει κάθε της λεκτική προσπάθεια. Όσο και να προσπαθεί, δεν θα το πετυχαίνει, γιατί πολύ απλά δεν την αντιπροσωπεύει κάτι τέτοιο, δεν της ταιριάζει.

Κανείς δεν ξέχασε πόσο δίπλα στα παιδιά είναι, όταν τα συνέλαβε και τα «έτρεχε» στο τμήμα, επειδή δημιουργούσαν προβλήματα με την παρουσία τους στις παιδικές χαρές και γι’ αυτό το λόγο τους «άνοιγε φακέλους». Κανείς δεν ξέχασε την πλάτη που γύρισε στους εργαζομένους, όταν αρνήθηκε δικαστικές αποφάσεις για την εξασφάλιση καλύτερων όρων εργασίας. Κανείς δεν ξεχνά, τις λεκτικές επιθέσεις που έχει δεχθεί και το κυνηγητό, επειδή πολύ απλά έκανε το αυτονόητο, να εκφέρει την άποψή του, η οποία για κακή του τύχη έβρισκε αντίθετους τους διοικούντες.

Σήμερα, αυτή δημοτική αρχή, με το επιβαρυμένο της παρελθόν, αποφάσισε να ΜΗΝ σταθεί δίπλα στην Ένωση Γονέων. Πρωτότυπο! Εναντιώνεται με τους συμπολίτες μας, γονιών των παιδιών των σχολείων μας, τα οποία «στηρίζει», επειδή ζήτησαν τα προβλεπόμενα. Επειδή κι αυτοί επιτελούν τον ρόλο τους!

Για την δημοτική αρχή κι αυτοί φταίνε κι αυτοί είναι λάθος. Όπως κι όλοι οι υπόλοιποι που έχουν διαφορετική άποψη από αυτή. Κι από ότι φαίνεται όλος ο κόσμος είναι λάθος εκτός από την ίδια και τους προσκείμενούς της. Εναντιώνεται σε όλους και ενισχύει την «αριστεία» της βασισμένη σ’ ένα μόνο λόγο, τον οποίο φαίνεται να τον θεωρεί ογκόλιθο, μόνο εκείνη, γι΄ αυτό έχει στηρίξει τα πάντα πάνω του. Ο λόγος στον Καπλάνη. Γιατί όσα χρόνια κι αν περάσουν, γιατί ό,τι και να συμβεί, ο φταίχτης θα είναι αυτός.

Με ελπίδες για καλύτερες μέρες…..