Εγκαίνια του γηπέδου στα Ριμινίτικα – Συγκεντρώσεις – Μπάσκετ στην Πανεπιστημίου!!!…


Την περίφραξη – κατάληψη του χώρου που διεκδικούσε ο Δήμος για γήπεδο στα ΡΙΜΙΝΙΤΙΚΑ, για την οποία γράφαμε εχθές, ακολούθησαν έργα από τη δημοτική αρχή του Μήτρου Σουλιμιώτη με πόρους του Δήμου και η πόλη μας απέκτησε ποδοσφαιρικό γήπεδο, τη δεκαετία του ΄80.

Οι ομάδες της πόλης (ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ, Α.Ο. ΚΕΡΑΥΝΟΣ) χρησιμοποιούσαν το γήπεδο για επίσημους αγώνες.

Η φωτογραφία μας είναι από τα εγκαίνια του γηπέδου στα Ριμινίτικα. Ο Μήτρος Σουλιμιώτης κόβει την κορδέλα των εγκαινίων και η πόλη μας αποκτά γήπεδο, σε χώρο καταπατημένο.

Στη φωτογραφία διακρίνονται εκτός τον Μήτρο Σουλιμιώτη οι τότε Δημ. Σύμβούλοι Κακαράντζας, Κουντούρης, Λεωτσάκος, Πανόπουλος.

Όλοι ενωμένοι για τον μεγάλο σκοπό. Άτομα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, σε μια εποχή που τα πολιτικά ζητήματα χώριζαν τους ανθρώπους, αγωνίστηκαν η πόλη μας να αποκτήσει γήπεδο και το πέτυχαν ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!

Παράλληλα συνεχίστηκαν οι αγώνες για αγορά του χώρου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ

Η αναγκαιότητα αγοράς του χώρου στα Ριμινίτικα και η κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου εκεί, είχε περάσει σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας, τη δεκαετία του 1980, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθετήσεώς τους.

Τους ένωνε το κοινό καλό και έβαζαν στην μπάντα μικροκομματικές διαφωνίες.

Με μία Δημοτική Αρχή που ένωνε τον κόσμο και δεν τον διαχώριζε κατάφερε να πετύχει πολλά.

Παράδειγμα για μίμηση, για όσους αγνοούν την ιστορία της πόλης μας.

ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ Γ.Γ.Α.

Οι αγώνες για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη μας και αγοράς του χώρου για την κατασκευή νόμιμου Γηπέδου στα Ριμινίτικα, ήταν συνεχείς τη δεκαετία του 1980 και ΄90.

Μία πρωτόγνωρη και πρωτότυπη κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν η τέλεση αγώνα μπάσκετ στην Αθήνα στην οδό Πανεπιστημίου.

Η πρόταση ήταν του Ν.Ε.ΦΟ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και συμμετείχαν με το Δήμο επικεφαλής, φορείς της πόλης μας και μαθητές με τους γονείς τους. Με τις μπασκέτες του Β΄ Δημοτικού Σχολείου έκλεισαν τον χώρο μπροστά από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και επί δίωρο κατάφεραν να μεταφέρουν το θέμα εκτός Αγίας Βαρβάρας.

Ασχολήθηκε ο ημερήσιος Αθηναϊκός τύπος, έγιναν ερωτήσεις στη Βουλή με αποτέλεσμα να ωριμάσει η αναγκαιότητα κατασκευής αθλητικών χώρων στην πόλη μας.