“ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”: “…Το ψέμα έχει κοντά πόδια”

Αναρτήσαμε νωρίτερα δελτίο τύπου του τμήματος του δημάρχου, σχετικά με τον απολογισμό του δήμου στον τομέα της παιδείας.

Λάβαμε επί του δελτίου τύπου του δήμου, δελτίο τύπου της παράταξης του κ. Μιχάλη Γιάγκα, με το οποίο το σχολιάζει:

                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                        

        18-1-2021

ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ,

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΙΑ.

Δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα ο «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ».

Ουσιαστικά αποτελεί απάντηση στις αιτιάσεις, που περιλαμβάνονται στην ανοικτή επιστολή, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας

Συνήθως, ο  απολογισμός περιλαμβάνει τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όχι  προθέσεις ή διακηρύξεις.

Η αξιοπιστία των όσων υποστηρίζει η δημοτική αρχή,  φαίνεται από το ενδεικτικό απόσπασμα του απολογισμού της για το 12ο Νηπιαγωγείο και τη φωτογραφία που δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χλοοτάπητας. Πλήρης διάψευση.

Είναι κρίμα για το Δήμο μας που δημοτική αρχή  επιλέγει τη σύγκρουση με τους εκλεγμένους φορείς της πόλης, όταν δεν της είναι αρεστοί.

Είναι κρίμα για τον πολιτισμό μας που η δημοτική αρχή αρνείται να δει τους μαζικούς φορείς της πόλης και να συζητήσει την επίλυση των προβλημάτων τους.

Είναι κρίμα για το κλίμα που διαμορφώνεται στη πόλη, όταν η Δημοτική αρχή επιλέγει τον διχασμό και την αντιπαράθεση με επιστολές.

Η πόλη έχει ανάγκη την ενότητα των δυνάμεών της για να πάει μπροστά.  Αυτή την προοπτική δεν μπορεί δυστυχώς να τη δώσει η δημοτική αρχή του κ. Μίχου.