Υπάρχει ακόμα ελπίδα να έρθει τράπεζα στην πόλη μας – Ας κινηθεί ο Δήμος

Καθημερινά λαμβάνουμε μηνύματα από συμπολίτες μας οι οποίοι πλέον για να εξυπηρετηθούν από κάποια τράπεζα, αναγκάζονται να γυρνάνε τους γύρω δήμους και να ταλαιπωρηθούν αρκετά για να κάνουν και την πλέον απλή συναλλαγή με αυτές.

Οι τράπεζες βεβαίως έκαναν αυτό που ήθελαν, αφού δεν υπήρξε και καμία σοβαρή αντίδραση από το δήμο, έβαλαν λουκέτο και στις τέσσερις (ALPHA, Eurobank, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΕΘΝΙΚΗ) και έφυγαν.

Πιστεύουμε όμως πως υπάρχουν τρόποι η πόλη μας να αποκτήσει τράπεζα στα όρια της και να πάψει αυτός ο παιδεμός.

Ο Δήμος που μας εκπροσωπεί όλους να απευθυνθεί στην ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και να ζητήσει την επαναλειτουργία μίας από αυτές.

Ας απευθυνθεί ιδιαίτερα και στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, στην οποία το ακίνητο που λειτουργούσε, πληροφορηθήκαμε πως είναι ιδιοκτησίας της, οπότε δεν έχει να ψάξει για ακίνητο, που να την εξυπηρετεί.

Σαν δέλεαρ μπορεί να προτείνει πως όλες οι συναλλαγές του θα γίνονται από εκείνη την τράπεζα η οποία θα έλθει στην πόλη μας και ακόμη πως θα κάνει ιδιαίτερη θετική αναφορά σε αυτήν (στο μέτρο του δυνατού και του επιτρεπτού) προς τους επαγγελματίες και κατοίκους της πόλης μας, να την προτιμούν, αν και εκ των πραγμάτων, όποια επιστρέψει θα κερδίσει σχεδόν το σύνολο των κατοίκων.

Εάν δεν βρεθεί λύση από την παραπάνω Ένωση, ας απευθυνθεί στην ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, ιδρύθηκε στις 22.7.1995 με πρωτοβουλία των Συνεταιριστικών Τραπεζών Λαμίας, Ιωαννίνων, Παγκρήτιας και Αχαϊκής και του Πιστωτικού Συνεταιρισμού Κορινθίας «Ο ΕΡΜΗΣ».

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών (EACB) και της Διεθνούς Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών (ICBA).

Σήμερα η ΕΣΤΕ αριθμεί 10 μέλη, από τα οποία τα 7 είναι Συνεταιριστικές Τράπεζες, και 3 Πιστωτικοί Συνεταιρισμοί.

Ας κτυπήσει και εκείνη την πόρτα…

Ας απευθυνθεί σε συναρμόδια υπουργεία και να πιέσει σθεναρά. Συνήθως οι πολιτικοί έχουν τον τρόπο να πείσουν επιχειρήσεις προς αμοιβαίο όφελος…

Πάντως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ολόκληρη πόλη χωρίς μία τράπεζα για τους κατοίκους της.